A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Он-лайн навчання вчителів основ здоров’я у межах проекту «Вчимося жити разом» у Гоголівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів імені М.В.Гоголя

Дата: 11.01.2018 08:37
Кількість переглядів: 789

   Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки  від 21.04.2017 № 624 «Про затвердження плану заходів на 2017 рік з реалізації спільного проекту «Вчимося жити разом» та відповідного наказу Департаменту освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації від 14.06.2017 № 262 у 2017-2018 н. р. учителі основ здоров’я початкової та основної школи Гоголівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені М.В.Гоголя проходять он-лайн навчання на дистанційних курсах «Вчимося жити разом» та «Основи здоров’язбережної компетентності».

   Курс «Вчимося жити разом» є складовою програми для 1-9 класів з основ здоров’я та планів виховних годин 1-11 класів. Тематика курсу реалізовує компетентнісний підхід в освіті. Вона акцентована першочергово на формуванні психосоціальних навичок, які сприяють соціальній злагодженості, полегшенню адаптації до нових життєвих обставин, відновленню психологічної рівноваги, розбудові здорових стосунків тощо. Прикладом таких життєвих навичок є позитивна самооцінка, ефективне спілкування, співчуття, попередження та розв’язування конфліктів, протистояння негативним соціальним впливам, самоконтроль, керування стресами, мотивації успіху, аналіз проблем і прийняття виважених рішень, критичне і творче мислення, активна громадська позиція.

Фото без опису

Учителі школи працюють над проходженням п’яти модулів:

  1. Здоров’я, безпека і превентивна освіта.
  2. Психосоціальний розвиток дітей і підлітків.
  3. Тематика шкільних курсів з питань безпеки і здоров’я.
  4. Методика викладання.
  5. Моніторинг і оцінка результатів.

?

Фото без опису

   Така робота дасть можливість учителям школи бути більш обізнаними з питань основ формування здоров’язбережної і соціальної компетентності. У подальшій роботі учителі Гоголівської школи будуть активно використовувати інтерактивні методи навчання з основ здоров’я (як основної, так і початкової школи), які забезпечують на заняттях участь кожного учня. Це дасть можливість дотримуватися балансу різних видів навчальної діяльності, створювати і демонструвати мультимедійні презентації, організовувати активне обговорення.

   Он-лайн навчання за проектом «Вчимося жити разом» є важливою умовою підвищення кваліфікації вчителів основ здоров’я.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь