A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Розпочалися канікули та відпочивати освітянам ще зарано

Дата: 09.06.2016 08:56
Кількість переглядів: 755

ОЗДОРОВЛЕННЯ – 2016

     Швидко спливає час... І знову літо… Ще один навчальний рік завершився… 31 травня гостинно розпочали свою роботу 12 пришкільних оздоровчих таборів з денним перебуванням, 3 табори праці та відпочинку і 6 мовних таборів на базі шкіл Шишацької селищної ради. Таким чином, різними формами оздоровлення та відпочинку охоплено 753 дітей підвідомчих навчальних закладів.

     Для багатьох батьків із різних причин такий спосіб оздоровлення дитини є єдино можливим. Далеко не кожна сім’ям може відправити свою дитину на море або в дитячий санаторій. Навіть путівка в заміський табір вимагає значних матеріальних витрат. Оздоровлення ж у пришкільному таборі, особливо завдяки підтримці селищної ради, стає доступним кожній сім’ї. На сьогоднішній день постає питання організації відпочинку та оздоровлення дітей, як невід’ємної складової державної політики.

     Як зробити час перебування в таборах цікавою, корисною та яскравою частиною літніх канікул? Замінити рутинну повсякденну роботу творчою, скрізь бачити позитив, не зводити оздоровлення учнів тільки до посиленого дворазового харчування, прогулянок на свіжому повітрі з читанням казок, не відкидати жодної цікавої та корисної пропозиції стосовно організації табору – ці завдання треба виконати, щоби 14 днів табірної зміни не перетворились на змарнований час.

     Нормативно-правове забезпечення вирішення питань оздоровлення і відпочинку дітей врегульовують Закони України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», «Про охорону дитинства», накази Міністерства освіти і науки України, а також Програма оздоровлення та відпочинку дітей на 2016 рік, затверджена рішенням сесії Шишацької селищної ради.

 

     Колектив вихователів – це ті ж самі вчителі, які відпрацювали весь навчальний рік. Зате добре знаємо кожного й кому яку справу доцільно довірити!

     Наші табори не на березі річки й не в лісовому гаю, а на шкільному подвір’ї. Зате все під рукою, і вихователі добре знають всі небезпечні місця і можуть раціонально використовувати шкільне приміщення та подвір’я.

     Вихованці – не нові цікаві обличчя, а ті ж самі «Миколки та Петрики»? Зате добре собі уявляєш психологічні особливості кожного й можеш попередити можливі конфлікти. А також продуктивно використовувати можливості учнів, охоплених позашкільною роботою.

     І на останок. Учителю впродовж навчального року в погоні за успішністю та якістю знань залишається небагато часу на різноманітні цікаві виховні заходи, а на розважальні й зовсім часу нема. Коли ж, як не в перший місяць літніх канікул надолужити та вдосконалити те, що за браком часу залишилось незакінченим!

     Дитина – це перш за все творча особистість, яка потребує постійної реалізації своїх задумів і планів. На мою думку, тільки правильно спланована, з урахуванням потреб дітей у самореалізації робота пришкільного оздоровчого табору може дати можливість цікаво, весело та з користю для здоров’я провести час, позбавити вихованців нудьги та відкрити в собі нові таланти.

    Головний об’єкт нашої турботи й уваги – діти. Все інше, що ми робимо, – засоби цієї турботи. Тому питання літнього відпочинку дітей для нас – це школа, де менше навантажується мозок, а більше працює тіло і святкує душа. Літо на горизонті, школа переїжджає в літо.  Нехай воно буде радісним і успішним!

                   Начальник відділу освіти Шишацької селищної ради                Н.М.Караваєва


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь