A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Безпека людини – один із головних напрямків діяльності ОТГ

Дата: 10.01.2018 08:58
Кількість переглядів: 739

   24.01.2017 та 22.05.2017 року на території Шишацької ОТГ (смт.Шишаки та смт. В.Перевіз) було зафіксовано два  випадка Африканської чуми свиней. На виконання комплексу  заходів по ліквідації наслідків надзвичайної ситуації було виділено всього 307 536,84 грн. З них  112653,39 грн  -  на  забезпечення життєдіяльності карантинних ветеринарно-поліцейських постів на цілодобовому чергуванні, та придбання витратних матеріалів, а також  194 883,45 грн - на відшкодування збитків особам які постраждали внаслідок знищення тварин, всього 24 мешканця. Безпосередню участь в заходах приймали працівники Місцевої пожежної охорони.

   Місцева пожежна охорона. Чисельність працівників  згідно штатного розпису МПО становить 11 осіб. Та з 2018 року планується створення додаткових 8 робочих місць (4 пожежних та 4 диспетчера). Вже проведено ремонтні роботи, закуплені меблі в приміщенні для влаштування диспетчерської служби з цілодобовим чергуванням, що забезпечить прямий зв'язок між пожежним депо с. Михайлики та державним пірозділом смт.Шишаки, дасть змогу оперативного управління та вчасного залучення додаткових сил та засобів в разі необхідності.

Приміщення диспетчерської до ремонту Приміщення диспетчерської після ремонту
Фото без опису Фото без опису
Фото без опису Фото без опису
Фото без опису Фото без опису

   Для цього приміщення диспетчерської оснащено сучасним обладнанням. Завдяки тісній співпраці з представниками Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) придбано для  МПО рації (18 шт) з програмним забезпеченням та комп’ютерним обладнанням, на суму близько 450 тис. грн.  Ця ізольована система розсилки сигналів та повідомлень оповіщення через радіомережу та абонентські DMR забезпечить незалежність від наявності чи відсутності зони покриття мобільного оператора. 

Фото без описуФото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Крім того проведено підключення некомутованого доступу до мережі Інтернет "Оптичний інтернет"/ приміщення диспетчерської МПО та приміщення Шишацької селищної ради, підключено послугу  «Хмарна АТС», що представляє собою  внутрішню корпоративну телефонію, яка замінює фізичну офісну міні-АТС. До внутрішньої телефонії підключені старостинські округи Шишацької ОТГ та структурні підрозділи, всього 20 абонентів.

   Фактично, щодоби на чергування разом з черговим караулом державного підрозділу заступають два пожежних з Місцевої пожежної охорони.  Протягом 2017 року працівники МПО приймали участь у  заходах при ліквідації АЧС (24.01.2017 та 22.05.2017), при  гасінні пожеж  - 50 випадків. З метою забезпечення належного функціонування МПО було подано  заявку та отримано позитивний висновок  Мінрегіону на проект  «Закупівля пожежно-рятувального оснащення для Місцевої пожежної охорони Шишацької селищної ради», за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури ОТГ, закуплено:

- 9 комплектів пожежно-рятувального спорядження до якого входять бойовий одяг, чоботи, рукавиці, каска, пояс пожежний, карабін, сокира;

- груповий ліхтар – 2 шт;

- портативну пожежну мотопомпу;

Загальною вартістю  - 327  751,00 грн.

Фото без описуФото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без описуФото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Розвиток місцевої пожежної охорони, дасть змогу надання допомоги сусіднім громадам. 

   З цією метою проводилися переговори з сусідніми сільськими радами щодо міжмуніципального співробітництва в рамках реалізації спільного проекту «Оновлене життя місцевої пожежної охорони» та підписано договір про міжмуніципальне співробітництво з Ковалівською сільською радою в формі  реалізації спільного проекту, зареєстровано в Мінрегіоні за номером 109 в реєстрі договорів про співробітництво територіальних громад.

Фото без опису

   Завершено виготовлення проектної документації (стадія П) на будівництво ЦБ в с. Михайлики, направлена до ДП Укрдержбудекспертиза, після проходження експертизи буде виготовлено робочий проект.

Фото без опису

    - придбано сучасний пожежний автомобіль АЦ 40 на базі шасі КрАЗ-5233НЕ, відповідно до схваленого комісією проекту,  що може фінансуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку в 2017 році.   (з Державного фонду розвитку виділено 3000 тис. грн, з  місцевого бюджету селищної ради виділено 625 тис. грн). За результатами тендеру вартість склала 3 593 340,00 грн.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь