A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Творчі перемоги шишачан

Дата: 29.09.2016 09:23
Кількість переглядів: 878

     До поїздки на Міжнародний телевізійний фестиваль – конкурс мистецтв «Діти сонця і миру» готувалися в усіх мистецьких колективах, якими керує їх незмінний керівник – заслужений працівник культури України Валентина Миколаївна Луценко.  Це була регулярна, клопітка робота учасників аматорського народного хору «Явір», вокального тріо «Валентина» Шишацького селищного будинку культури, дитячого фольклорно-етнографічного гурту «Чорнобривець»  Шишацької спеціалізованої школи ім. В.І.Вернадського, вокалістки Лефко Аліни з дитячої музичної школи.

         І ось нарешті день фестивалю – конкурсу – 24 вересня. Чималий, галасливий гурт дітвори і дорослих розмістився в автобуси, що поважно чекали своїх пасажирів біля будинку культури, узяв курс на Миргород. Піднімалося сонце і обіцяло чудовий осінній день.

       Миргород зустрів шишачан привітними чистими вулицями, яскравими осінніми квітами.

     Розпочиналося свято… Його головними героями були 65 колективів з різних областей України. Палац культури курорту «Миргород» велично прислухався до дійства. Висококваліфіковане та поважне журі у складі голови Германа Юрченка - народного артиста України, голови національної Всеукраїнської музичної спілки; Мілени Лейбук - заслуженого діяча естрадного мистецтва з м. Харків; Лариси Борисенко - магістра вокального мистецтва з м. Київ;  Ксенії та Максима Пушкіних - артистів академічного театру В. Єлізарова, лауреатів міжнародних конкурсів; В. Нечитайло -заслуженого діяча естрадного мистецтва, голови «Європейської молодіжної ліги» уважно переглядало конкурсні номери. За кожен твір виставлялися оцінки за 10-ти бальної шкалою.

     Конкурсанти представляли на власний вибір дві композиції згідно обраної номінації та жанру. Шишачани взяли участь в номінації вокальне мистецтво -  народний жанр та естрадний жанр.  Конкурсний день минув непомітно і був переповнений враженнями від виступів конкурсантів, побаченого на території курорту, хвилюванням за виступи, і ось, нарешті гала – концерт та підсумки конкурсу.

     Усі дипломанти, по-черзі, виходили на сцену за нагородами та мали можливість сфотографуватися з членами журі, а також отримати відеоматеріали виступів. Шишачани, напевно запам’яталися найбільше учасникам  фестивалю, адже всі представлені колективи – дитячий фольклорно-етнографічний гурт «Чорнобривець»,  вокальне тріо «Валентина» , солістка Аліна Лефко стали Лауреатами І премії фестивалю, а аматорський народний хор «Явір» володарем «Гран – Прі» та отримав сертифікат на 1000 Євро для участі у фестивалі мистецтв в Болгарії. До перемоги «Явора» внесли свій величезний вклад його акомпаніатори Надія Біленька та Олексій  Паламарчук.

   Щоб ця поїздка відбулася колективам допомагали голова Шишацької районної  державної адміністрації  Віктор Іваненко, Шишщацький селищний голова Олександр Тутка, начальник відділу культури і туризму Шишацької селищної ради Любов Титаренко, начальник відділу освіти Шишацької селищної ради Наталія Караваєва, керуюча Шишацькою філією «Полтава - Банк» Тетяна Сліпець,  підприємці Сергій та Вікторія Косогор, Світлана Прокопенко, Лариса Жайворонок, Надія Плєшакова, Таісія Рудик, Борис Колос, Юрій Мирошниченко.

    Ось так, коли є кому підтримати таланти, вони розквітають та дарують тепло і радість усім в ім’я розвитку та пропаганди національної культури, як важливої форми сучасної комунікації світогляду і естетичних смаків молодого покоління, а також формування у дітей, підлітків та старшого покоління патріотичного відношення до Батьківщини, гордість історично-культурної спадщини України.

 

                                                             Валентина Матвієнко, директор Шишацького

                                                                                                                                           селищного будинку культури   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь