A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Конференція проекту «Підтримка реформи децентралізації в Україні»

Дата: 15.08.2016 09:24
Кількість переглядів: 700

Фото без описуФото без опису

     11 серпня 2016 року представник Шишацької об’єднаної територіальної громади Михайлова Юлія прийняла участь в стартовій конференції проекту «Підтримка реформи децентралізації в Україні», що відбулась в приміщенні Полтавської обласної державної адміністрації з ініціативи Федеральної німецької установи з міжнародного співробітництва GIZ.

     Сьогодні на Полтавщині стартує новий проект у рамках співпраці з GIZ. Проект  розрахований на підтримку та допомогу в першу чергу об’єднаним територіальним громадам. Участь у конференції взяли голова Полтавської ОДА Валерій Головко, регіональний координатор проекту «Підтримка реформи децентралізації в Україні» Катлін Крюгер, співробітники Проекту Олександр Кріпко та Віра Костишина, координатор Проекту Богдан Алещенко, радник проекту Анатолій Безпалок. На конференцію запросили й потенційних учасників — голів об’єднаних територіальних громад.

     Щодо самого проекту, то розрахований від до 2020 року, проходитиме в декілька етапів. Перший передбачає навчання, підвищення освітнього рівня. GIZ відбиратиме на конкурсній основі та фінансуватиме проекти об’єднаних громад, направлені на покращення якості послуг, що надаються в адміністративній, житлово-комунальній та сфері громадського транспорту. На першому етапі це будуть 5 кращих проектів, розмір гранту — не більше 140 тисяч гривень, термін реалізації проектів першого етапу — не більше 6 місяців.

   Варто додати що Шишацька об’єднана територіальна громада вже має позитивний досвід співпраці з міжнародними донорами, а саме спільним проектом ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». В рамках цього проекту було замінено вікна в 4 школах громади на енергозберігаючі. Але головною перевагою даного проекту було підвищення громадської активності звичайних жителів сіл, що власноруч мали зібрати 5% від загальної суми робіт, адже робота, до якої ти приклав руку, ціниться значно вище.

   Проект «Підтримка реформи децентралізації в Україні» також передбачає активну участь та співпрацю громади, громадських організацій, підприємств та органів місцевого самоврядування з метою покращення життя в громаді.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь