A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Програма соціального захисту "Турбота"

Дата: 07.06.2016 09:35
Кількість переглядів: 874

В рамках програми соціального захисту найбільш вразливих верств населення Шишацької об’єднаної територіальної громади «Турбота» вперше Територіальному центру виділені кошти в розмірі 30,0 тис. грн. на поповнення пункту прокату засобів реабілітації.  Справа ця дуже важлива і дуже потрібна. Депутати селищної ради виважено підійшли до вирішення даного питання та прийняли рішення виділити кошти на придбання нових засобів реабілітації (інвалідних візків, пристроїв для ходіння, нічних стільців), які найбільше користуються попитом серед осіб похилого віку та інвалідів.Фото без опису

Як правило пункт прокату поповнювався засобами реабілітації, які були в користуванні та передані управлінням праці та соціального захисту населення   Шишацької РДА; отримані як гуманітарна допомога від БО «Християнська місія «Єдність-1» м. Кременчук.

Послуга пункту прокату територіального центру є затребуваною серед осіб похилого віку та інвалідів району. Так, станом на 01.01.2016 року засобами реабілітації забезпечено 53 осіб, яким надано 74 послуг, з них на платній основі - 21 особа, на безоплатній основі - 32 особи.

Поповнення пункту прокату за рахунок нових засобів реабілітації дасть змогу охопити послугами осіб, які цього потребують, ефективно та якісно задовольнити потреби осіб, які звертаються за допомогою.

 

Послуги з прокату технічних та інших засобів надаються:

на безкоштовній   основі  - громадянам похилого віку,  що  не мають рідних які повинні забезпечити їм догляд і допомогу та громадяни похилого віку які мають на своєму утриманні дітей-інвалідів, осіб похилого віку;  

на платній основі - громадянам похилого віку, що  мають працездатних рідних, які повинні забезпечити їм догляд і допомогу. Оплата за користування засобами реабілітації здійснюється наймачем відповідно до вимог чинного законодавства та умов договору. 

 

Для отримання в тимчасове користування засобів реабілітації з пункту  прокату необхідні такі документи:

 

1. заява про взяття на обслуговування;

2. ксерокопія паспорта,  пенсійного посвідчення, ідентифікаційного коду;

3. договір/оформлений у двох примірниках, підписаний наймачем і уповноваженою особою пункту прокату.

 

Готові Вам надати необхідну допомогу

Наша адреса:

смт Шишаки

 вул. Солодовникова, 29

Фото без опису9-11-47 , 9-25-02
 

Крім того, в рамках програми соціального захисту найбільш вразливих верств населення Шишацької об’єднаної територіальної громади «Турбота» Територіальному центру виділені кошти в розмірі 10,0 тис. грн. з метою забезпечення особливих умов безоплатного надання соціальної послуги «соціальне таксі» для осіб, які цього гостро потребують.

Відповідно до п. 7-1 Постанови КМУ № 1417 від 29.12.2009 р. у разі виділення додаткових коштів послуги «соціального таксі» можуть надаватися на безоплатній основі.

«Соціальне таксі» територіального центру працює для обслуговування маломобільних груп населення, в тому числі інвалідів-візочників за попереднім замовленням. Автомобіль  розрахований на 5 посадочних місць та облаштоване спеціальною підйомною платформою для інвалідів-візочників.

«Соціальне таксі» територіального центру використовуватися для перевезення пенсіонерів, інвалідів різних категорій до відділень Територіального центру, до підприємств, установ та організацій різної форми власності, банківських установ; поліклініки, до протезно-ортопедичних підприємств або ортопедичних майстерень для придбання протезів, технічних та інших засобів реабілітації (за направленням лікаря) тощо.

Заявки заздалегідь приймаються з  8.00 до 17.15 за телефоном 92502.

 

Готові Вам надати необхідну допомогу

Наша адреса:

смт Шишаки

 вул. Солодовникова, 29

 

   Фото без опису   9-25-02


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь