A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Відбулася тринадцята сесія селищної ради

Дата: 15.08.2016 09:43
Кількість переглядів: 685

     5 серпня цього року відбулася тринадцята сесія Шишацької селищної ради. Пленарному засіданню сесії передували засідання постійних комісій. В роботі зібрання, крім депутатів, брали участь голова районної державної адміністрації Віктор Іваненко, заступники, керівники управлінь і відділів селищної ради, старости, представники комунального підприємства та виборчої комісії.

    Про підсумки виборів доповідала голова селищної виборчої комісії Ольга Крутько. Доповідач довів до відома присутніх про те, що депутатом Шишацької селищної ради по одномандатному виборчому округу № 8 обраний Іваниця Віталій Анатолійович.

    Далі Ольга Крутько присутнім повідомила про підсумки виборів старост. Депутати визнали повноваження Баранівського старости Михайла Сулима, Великобузівського старости Катерини Цьови, Великоперевізького старости Галина Кононенко, Воскобійницького старости Василя Рудя, Гоголівського старости Андрія Шарлая, Жоржівського старости Лілії Бабич, Ковердинобалківського старости Івана Антоня,  Куйбишевського старости Галини Клочко, Михайликівського старости Михайла Михайлика, Пришибського старости Людмили Шабельник, Сагайдацького старости Лідії Карпенко.

Новообрані старости в урочистій обстановці склали присяги.

Фото без опису

    В ході обговорення та прийняття зазначених рішень селищний голова Олександр Тутка привітав з обранням депутата і старост, наголошуючи на необхідності співпраці, порозуміння і поваги один до одного заради досягнення поставлених задач перед представницьким органом.

    Очільник об’єднання не залишив позаувагою і виконуючих обов’язки старост, які йдуть на заслужений відпочинок. За багаторічну працю в органах місцевого самоврядування, сумлінне виконання службових обов’язків, високий професіоналізм, особистий внесок у створенні і розвитку місцевого самоврядування Володимир Калін, Олександр Карпенко, Володимир  Рудич були нагороджені Почесними Грамотами Полтавської обласної ради. Останні побажали своїм наступникам терпіння, здоров’я та плідної праці на благо розвитку об’єднаної громади.

Фото без опису

     Беручи до уваги обрання нового депутата, вимоги законодавства щодо обов’язкового його входження до однієї з постійної комісії ради народні обранці включили до персонального складу комісії з питань  будівництва, розвитку житлово-комунального господарства, транспорту і зв’язку, управління комунальною власністю Віталія Іваницю.

     З неабияким ентузіазмом про відзначення Дня об’єднаної громади доповідала Любов Титаренко, начальник відділу культури і туризму селищної ради, при цьому запрошуючи всіх присутніх долучитися до організації та проведення свята. Очевидно, ця стаття вийде в номері після проведення дійства, тому програму свята з нагоди річниці утворення об’єднаної громади не друкуємо. Однак, запрошуємо всіх долучитися до обговорення проведення даного заходу з метою виявлення недоліків та усунення їх  в майбутньому.

     Депутатами затверджені Правила благоустрою територій Шишацької об’єднаної територіальної громади. Даним документом встановлені вимоги до здійснення благоустрою та утримання територій об’єктів благоустрою і прибудинкових територій, вимоги до впорядкування територій підприємств, установ, організацій у сфері благоустрою населених пунктів, утримання зелених насаджень на територіях загального користування, поводження з побутовими відходами та прибирання території населеного пункту, утримання домашніх тварин, порядок визначення меж утримання територій прилеглих до підприємств, установ, організацій, порядок розміщення та утримання малих архітектурних форм, утримання тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності та обмеження при використанні об’єктів благоустрою. Перший заступник селищного голови Федір Дерій представив правила, наголосив на найважливіших моментах. З повним текстом ви можете ознайомитися на сайті селищної ради у розділі «Регуляторна діяльність», підрозділу «Регуляторні акти» (http://shyshacka.gromada.org.ua/regulyatorni-akti-13-48-08-10-08-2016/).

     Для законодавчого врегулювання використання коштів місцевого бюджету депутати прийняли Програму розвитку дорожнього руху на 2016 – 2020 роки та внесли зміни до Програми по реалізації Загальнодержавної програми «Питна вода України на 2014-2020 роки», Програми фінансової підтримки комунального підприємства «Техкомунбуд» на 2016-2020 роки, Програми розвитку культури і туризму Шишацької селищної ради на 2016 рік, Програми розвитку галузі «Освіта» Шишацької селищної ради на 2016 рік. Дані питання презентували заступник селищного голови Тетяна Цимбалюк, начальник відділу культури і туризму селищної ради Любов Титаренко, начальник відділу освіти селищної ради Наталія Караваєва.

     Про виконання селищного бюджету за перше півріччя 2016 року та про внесення змін до нього доповідав начальник фінансового управління Петро Явтушенко.

Виконання селищного бюджету за перше півріччя 2016 року з урахуванням офіційних трансфертів становить по:

- доходах в сумі 98806260 гривень, у тому числі по загальному фонду – 51425064 гривень і по спеціальному фонду – 47381195 гривень;

- видатках – в сумі 79190159 гривень, у тому числі по загальному фонду в сумі  30874179 гривень і по спеціальному фонду в сумі 48315980 гривень.

Щодо внесення змін до селищного бюджету слід зазначити, що видаткова частина селищного бюджету збільшена на 4822243 гривень та відповідно спрямовані на:

- виконавчий комітет селищної ради в сумі 4535605 гривень, в тому числі на упорядкування архіву селищної  ради – 20000 грн., оплату членських внесків до Асоціації міст України – 2283 грн., виконання заходів Програми розвитку дорожнього руху на 2016-2020 роки – 2617864 грн., зокрема, на     поточний ремонт доріг ОТГ – 1306610 грн. та капітальний – 1311254 грн., виконання заходів Програми «Питна вода» кошти в сумі 1007659 грн., зокрема, на реконструкцію свердловини в с. Самарі в сумі 607659 грн. та реконструкцію свердловини по вул. Симона Петлюри (вул. Фурманова) в смт. Шишаки в сумі 400000 грн., виконання заходів Програми фінансової підтримки  КП «Техкомунбуд» – 240279 грн., виконання заходів Програми розробки містобудівної документації – 326000 грн., на Центр первинної медико-санітарної допомоги – 321520 грн., зокрема, на заробітну плату з нарахуванням – 11520 грн.,  забезпечення дітей інвалідів та інвалідів засобами реабілітації – 80000 грн., придбання меблів – 80000 грн., медичного обладнання – 150000 грн.

- фінансове управління селищної ради в сумі 21880 гривень, в тому числі на медичну субвенцію районному бюджету на утримання вторинної медичної допомоги в сумі 16880 грн. та субвенцію районному бюджету на утримання відділу соціального забезпечення районної державної адміністрації в сумі 5000 грн.

- відділ освіти селищної  ради  в сумі – 185158 гривень, в тому числі на заробітну плату з нарахуванням загальноосвітнім навчальним закладам –59500 грн., придбання підручників і посібників для учнів загальноосвітніх шкіл – 25658 грн., поточний ремонт даху у ДНЗ «Ясочка» – 50000 грн. та на виконання заходів освітньої Програми – 50000 грн .

- відділ культури і туризму селищної ради в сумі – 79600 грн., в тому числі на придбання акустичної системи – 49600 грн. та на  виконання  заходів Програми розвитку культури і туризму – 30000 грн.

По відділу освіти Шишацької селищної ради проведено перерозподіл субвенції з державного бюджету на поліпшення матеріально-технічної бази в сумі 1018807,00 гривень та зменшено асигнування в сумі 106000 гривень для передачі субвенції з місцевого до державного бюджету на виконання програм соціально-економічного та культурного розвитку регіонів з метою проведення співфінансування по реконструкції будівлі Михайликівської загальноосвітньої школи.

На підставі клопотань відділу освіти, відділу соціального забезпечення, праці та соціальних послуг, територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг, КП «Техкомунбуд» здійснений перерозподіл видатків загального та  спеціального фонду, в тому числі коштів, які передаються із загального фонду до спеціального(бюджету розвитку), відповідно до переліку об’єктів по відомчій, функціональній та економічній класифікації видатків в межах загального їх обсягу.

З метою забезпечення максимальної ефективності використання та  економії бюджетних витрат, розширення добросовісної конкуренції, відкритості та прозорості на всіх стадіях закупівлі товарів, робіт і послуг за кошти селищного бюджету прийнятий Порядок застосування системи електронних закупівель розпорядниками бюджетних коштів. Про необхідність його прийняття доповідав заступник селищного голови Тетяна Цимбалюк.

На виконання попередніх рішень сесії селищної ради та беручи до уваги постанову Верховної Ради України від 19 травня 2016 року № 1374-VIII «Про перейменування деяких населених пунктів» народні обранці надали погодження на внесення змін до установчих документів Великобузівської, Михайликівської, Пришибської, Сагайдацької та Куйбишевської загальноосвітніх навчальних закладів.

Досить жваво проходило обговорення питання демонтажу пам’ятника «Борцям за радянську владу» у Шишаках. Враховуючи лист депутата районної ради Чмиря В.С. в частині демонтування пам’ятника «Борцям за радянську владу» та враховуючи необхідність виконання приписів Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» на розгляд сесії було внесено дане питання.

Різні думки, пропозиції, невдоволення виникли у депутатів селищної ради, як до знесення пам’ятника так і до дій депутата Чмиря В.С.

Лише за третім разом депутати прийняли рішення про демонтаж пам’ятника «Борцям за радянську владу».

Також прийняті рішення якими надано дозвіл на коригування робочого проекту по будівництву полігону твердих побутових відходів у смт. Шишаки,  на перейменування деяких вулиць по селищу та передачу майна комунальної власності селищної ради у спільну власність територіальних громад району.

Обговорено та прийнято більше тридцяти земельних питань, які презентував начальник земельного відділу селищної ради Дмитро Василенко.

З рішеннями сесії селищної ради ви можете ознайомитися у апараті селищної ради за адресою смт. Шишаки, вул. Корніліча, 5 або на офіційному сайті селищної ради у розділі «Офіційні документи», «Рішення ради», http://shyshacka.gromada.org.ua/.

                                                                       Прес-служба селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь