A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Засідання творчої групи учителів української мови та літератури Шишацької ОТГ

Дата: 15.12.2017 10:25
Кількість переглядів: 608

   13 грудня 2017 року на базі опорного закладу «Шишацька спеціалізована школа ім. В. І. Вернадського  Шишацької селищної ради Полтавської області» відбулося засідання творчої групи вчителів української мови та літератури Шишацької ОТГ з проблеми «Реалізація діяльнісного підходу у навчанні української мови та літератури». На засіданні були присутні завідуюча методичним кабінетом відділу освіти Шишацької селищної ради Шарон Р.В., методист – Бабенко Л. О. та учителі-філологи.

Фото без опису

   Керівник творчої групи Ярова Р.О., учитель української мови та літератури,  розповіла присутнім  про найважливіші завдання нових освітніх стандартів, що мають реалізувати розвивальний потенціал загальної середньої освіти.  Вона наголосила, що цьому сприяє компетентнісно-діяльнісний підхід. Адже діяльнісний підхід забезпечує формування наукових знань, а компетентнісний – використання цих знань для розв’язання практичних завдань у різних сферах життєдіяльності дитини. Школа сьогодні стрімко змінюється, прагне відповідати вимогам часу. Тому важливо не стільки дати дитині якомога більше знань, скільки забезпечити її загальнокультурний, особистісний та пізнавальний розвиток, навчити вчитися.

Фото без опису

   У ході практичної частини засідання учасники творчої групи відвідали урок української мови у 10 класі «Слово, його лексичне значення», який проводила Руслана Олександрівна. Він був ефективним та зорієнтований на розвиток творчого потенціалу учнів.

Фото без опису

   На уроці панувала атмосфера довіри, доброзичливості, що дозволило учням повірити у власні сили. Вони відчули себе журналістами, лінгвістами, рекламодавцями, коректорами. Застосовані  методи критичного мислення, пошуково-дослідницькі методи  та інтерактивні технології сприяли  підвищенню активізації та актуалізації навчальної діяльності учнів, розвивали їх творчі здібності. Завдання і вправи, які  використовував учитель,  сприяли  формуванню життєвих компетентностей учнів. Керівник творчої групи поділилася з колегами  досвідом роботи.

Фото без опису

   Учасниками творчої групи передбачалося, що  за допомогою обміну досвідом в освітньому просторі будуть вирішуватися питання, пов'язані з  підвищенням професійної майстерності педагогів щодо здійснення процесу соціалізації особистості, соціалізуючою спрямованістю педагогічних інновацій, поліпшенням міжособистісних стосунків між учасниками навчально-виховного процесу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь