A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Об’єднані козацькою славою

Дата: 18.10.2017 11:23
Кількість переглядів: 769

Встала в небі зоря вечорова

Та й за руки веде зірчинят…

Будь здорова, козацька Покрово! –

Найдивніша з осінніх свят.

В. Коломієць

 

 

   14 жовтня всі українці святкували Покрову Пресвятої Богородиці, День українського козацтва та День захисника України.

  Козацтво відігравало важливу роль у суспільно-політичному житті України. Його зв’язки з народом були такі міцні, що всіх українців називали «нацією козаків».

   Сьогодні козак – не той, хто одягнений у вишиванку та шаровари. Це – воїн за духом, і воюватиме він за честь і свободу. Шляхетність, мудрість, відвага – три основні прикмети.

  Саме дух козацької слави 12 жовтня у Великоперевізькій філії І-ІІ ступенів об’єднав представників Шишацької селищної ради та Шишацької районної ради. Причиною такої неочікуваної і водночас теплої зустрічі стало відкриття першого щорічного турніру «Козацької слави» серед козачат Шишаччини.

   Захід урочисто відкрила завідувач Великоперевізької філії І-ІІ  Рябчун В.І. На святковій лінійці з привітальним словом виступили: отаман ГО «Козацька громада Шишацького району» Слинько Є. А., сотник ГО  «Всеукраїнський лицарський орден православних козаків ім. Івана Сірка» Лисоконь А.П.

   У рамках свята була проведена посвята в козачата учнів 1-их, 2-их класів Великоперевізької філії І-ІІ ступенів. Діти отримали значки, Ввірчі Грамоти Козаків та подарунки від приватного підприємця Бараня Р.В. На щасливу дорогу козачат благословив отець Олександр.

  З Днем захисника України всіх хлопців та чоловіків привітала начальник відділення забезпечення Шишацького районного військового комісаріату, старший лейтенант Шевченко Є.С. У відповідь учні школи передали, виготовлені власними руками, подарунки для бійців, які перебувають у зоні  АТО.

  Уже стало традицією заходи патріотичного спрямування проводити разом з працівниками Національного музею-заповідника ім. М.В. Гоголя, які також завітали на свято з виставкою музейних експонатів та солодкими подарунками. Чудовий настрій дарували для всіх учні Великоперевізької філії : вокальний квінтет «Ніжність» (художній керівник Пугач П.М.), хореографічний колектив «Перлина» (художній керівник Радченко Ю.Ю.).

 

   Після святкової лінійки почалися козацькі спортивні змагання. У яких брали участь учні Великоперевізької філії І-ІІ ступенів, опорного закладу «Шишацька спеціалізована школа І-ІІІ ступенів» та Ковалівської школи І-ІІІ ступенів.

   Обравши журі (Лисоконя А.П., Єнка Я.М., Шкуратька С.Ю.), Самсоненко Ю.І., вчитель фізкультури, провів цікаві естафети: «Як козаки гарбуз котили?», «Козаки-вершники», «Біг у чоботях», «Стрибки в мішках», «Перетягування канату» та ін. Активна участь учнів у змаганнях, у веселих конкурсах довела, що в нас зростають справжні козаки. Усі присутні отримали надзвичайну насолоду від побаченого, а гравці-дипломи та солодкі подарунки. А перемогу в турнірі та кубок здобули господарі заходу, учні Великоперевізької філії І-ІІ ступенів.

   І на завершення, усіх гостей чекав сюрприз: частування козацькою кашею та катання верхи на конях.

   Хочеться подякувати організаторам та учасникам заходу за проведене цікаве та змістовне свято. Організація якого довела, що не час для поділу та розбрату, адже об’єднані козацькою славою, ми повинні працювати задля єдиної мети: виховання майбутнього покоління.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь