A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Відбулася дванадцята сесія селищної ради

Дата: 22.07.2016 11:38
Кількість переглядів: 689

     8 липня цього року відбулося пленарне засідання дванадцятої сесії Шишацької селищної ради. Відкрив і вів його селищний голова Олександр Тутка. У роботі зібрання взяли участь 17 депутатів із 25 обраних, заступники, керівники управлінь і відділів селищної ради, в.о. старост, представники комунального підприємства і громадськості, голова районної державної адміністрації Віктор Іваненко та голова районної ради Владислав Сафонов.

     Засідання постійних комісій проводили на передодні та вдень пленарного засідання сесії ради. Про прийняті рішення та всю красу подій засідання об’єктивно і чесно далі у статті.

     Однією з основних причин для скликання цієї сесії стала необхідність внесення змін до селищного бюджету.

     Для законодавчого врегулювання використання коштів місцевого бюджету на початку депутати прийняли Програму розробки містобудівної документації Шишацької об’єднаної територіальної громади на 2016-2018 роки та Програму охорони навколишнього природного середовища Шишацької селищної ради на 2016-2018 роки. Про проблеми, на вирішення яких спрямовані програми доповів перший заступник селищного голови Федір Дерій. 

     Про доцільність внесення змін до Програми фінансової підтримки комунального підприємства «Техкомунбуд» на 2016 – 2020 роки присутніх інформувала заступник селищного голови Тетяна Цимбалюк.

      І, зрештою, начальник відділу соціального забезпечення, праці, та соціальних послуг Наталія Завалідер та головний лікар первинної медико-санітарної допомоги селищної ради Олександр Іваненко переконували депутатів про необхідність здійснення компенсаційних виплат за перевезення окремих пільгових категорій громадян за рахунок коштів селищної ради та забезпечення інвалідів, дітей-інвалідів об’єднаної громади технічними і іншими засобами.

     Далі народні обранці приступили до розподілу коштів. Видаткова частина селищного бюджету збільшена на 8780127 гривень, в т.ч. за рахунок перевиконання річних показників по окремих видах податків і зборів за перше півріччя 2016 року в сумі 7907798 гривень, продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення  в сумі 696000 гривень та за рахунок залишку, який утворився станом на 1 січня 2016 року в сумі 176329 гривень.

     Користуючись нагодою нагадуємо читачам, що Планом соціально-економічного розвитку громади на 2016 рік чітко визначені основні напрямки роботи селищної ради – це ремонт доріг громади, створення ефективної системи первинної медико-санітарної допомоги, модернізація системи водопостачання та водовідведення, створення системи опорних шкіл для забезпечення високого рівня надання освітніх послуг, налагодження автобусного сполучення між селами, що увійшли до громади, забезпечення ефективної роботи КП «Техкомунбуд» для обслуговування потреб всіх старостатів громади, а саме придбання спецтехніки для вивезення та утилізації побутових відходів, благоустрою території, вуличного освітлення, підвищення рівня соціального обслуговування населення, створення сучасної системи закладів культури та дозвілля.

     Отже, будучи послідовними у своїх діях, депутати спрямували кошти на виконавчий комітет селищної ради в сумі 4770725 гривень. За рахунок цих коштів планується:

- провести реконструкцію вуличної мережі у селі Ковердина Балка на суму 89604 гривень та поточні ремонти освітлення вуличної мережі у селах Покровське, Воскобійники, Михайлики відповідно на суму 67858, 46635, 31062 гривень;

- організувати роботу відокремленого структурного підрозділу місцевої пожежної охорони у селі Михайлики. На дані заходи передбачили кошти в сумі 60000 гривен;

- забезпечити виконання заходів Програми фінансової підтримки КП «Техкомунбуд». З цією метою виділено кошти в сумі 3563176 гривень, зокрема на поточний ремонт доріг об’єднаної територіальної громади - 3000000 гривень, придбання стрічкової пилорами - 73000 гривень, дорожніх знаків - 12000 гривень, сміттєвих баків - 36000 гривень, капітальний ремонт пам’ятника в селі Тищенки - 30000 гривень. Для придбання предметів і матеріалів по благоустрою населених пунктів - 254772 гривень. На оплату праці із нарахуванням інспектора та робітників по благоустрою - 37404 гривень. На поточний ремонт автобусів виділено 120000 гривень. Ремонт автобусів здійснюється з метою налагодження автобусного сполучення між селами, що увійшли до громади. Орієнтовно у вересні цього року маємо наміри організувати два кільцеві маршрути – Шишаки - Сагайдак та Шишаки -Воскобійники;

- виконати передбачені заходи Програмою розробки містобудівної документації Шишацької об’єднаної територіальної громади на 2016-2018 роки та Програмою охорони навколишнього природного середовища Шишацької селищної ради на 2016-2018 роки. На ці цілі відповідно сплановано кошти в сумі 350000 і 150000 гривень;

- забезпечити виконання завдань і заходів Програми покращення умов обслуговування платників податків Шишацької ОТГ та збільшення надходжень до державного та місцевого бюджету на 2016 рік. З цією метою надана субвенція з місцевого бюджету державному бюджету в сумі 35000 гривень;

- забезпечити належне функціонування апарату селищної ради та старостатів передбачивши на це кошти в сумі 377390 гривень. Вони будуть використані на оплату послуг з перевезення старост - 180000 гривень, районної газети «Сільське життя» - 30000 гривень, придбання ноутбука для організації виїзного прийому громадян та оформлення речових прав на нерухоме майно - 6000 гривень, виготовлення технічної документації з нормативно-грошової оцінки - 35000 гривень.

     На відділ освіти  Шишацької селищної  ради сесією передбачено кошти в сумі 2302000 гривень., в тому числі:

- на капітальні ремонти приміщень Шишацької, Великобузівської, Воскобійницької, Сагайдацької, Великоперевізької загальноосвітні школи відповідно в сумі - 396000, 227000, 350000, 360000 і 300000 гривень;

- на поточні ремонти приміщень Жоржівської та Пришибської загальноосвітні школи відповідно в сумі 140000 і  150000 гривень;

- на придбання предметів та матеріалів для загальноосвітніх шкіл – 216000 гривень та придбання предметів та матеріалів для дошкільних навчальних закладів - 10000 гривень;

- на групу централізованого господарського обслуговування в сумі -849000 гривень, в т.ч. на заробітну плату із нарахуваннями - 150000, перереєстрацію автобусів - 20000, поточний ремонт - 199000 та на придбання запчастин до їх - 80000, паливо-мастильні матеріали - 400000 гривень.

     По відділу культури і туризму селищної ради сплановані кошти в сумі 592000 гривень. По галузі культури планується забезпечити будівництво додаткових приміщень музичної школи, ремонт будинку культури у селі Покровське, провести коригування проектно-кошторисної документації на ремонт будинку культури у селі Гоголеве, виконання Програми розвитку культури та туризму Шишацької селищної ради.

     На відділ соціального забезпечення, праці та соціальних послуг селищної ради депутати спланували кошти в сумі 21200 гривень, в т.ч. на виконання заходів  програми «Турбота» - 20000 гривень та надання соціальних послуг у відділені соціальної допомоги вдома Територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг - 1200 гривень.

     З метою реалізації Районної програми оздоровлення демобілізованих учасників АТО  об’єднаної громади у 2016 році, через фінансове управління селищної ради передана субвенція районному бюджету в сумі 180000 грн. Крім цього, фінансовому управлінню додатково виділені кошти в сумі 35873 гривні на оплату праці та 6000 гривень на придбання предметів і матеріалів.

     Також, враховуючи звернення головних розпорядників бюджетних коштів відділу освіти, відділу культури і туризму, фінансового управління, територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг, здійснено перерозподіл видатків загального та спеціального фонду, в тому числі видатків бюджету розвитку, відповідно до переліку об’єктів по відомчій, функціональній та економічній класифікації видатків в межах загального їх обсягу.

     Для вирішення питань соціально-економічного розвитку об’єднаної територіальної громади, соціального захисту населення, становлення і розвитку місцевого самоврядування, участі органів місцевого самоврядування у розв’язанні питань загальнодержавного значення,  проведення  заходів та впорядкування зарахування коштів до цільового фонду народні обранці затвердили Положення про цільовий фонд селищної ради.

     На виконання вимог податкового законодавства сесією прийняті рішення про затвердження Положення про єдиний податок, про встановлення ставок єдиного податку для підприємців-платників єдиного податку I та II групи на 2017 рік, про встановлення ставок акцизного податку, про затвердження Положення про порядок нарахування та сплати транспортного податку, як складової податку на майно, про затвердження Положення про порядок нарахування та сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, як складової податку на майно, про затвердження Положення про порядок нарахування  та сплати земельного податку юридичними та фізичними особами, як складової податку на майно, про встановлення пільги щодо сплати земельного податку юридичним особам. Ці питання презентував перший заступник селищного голови Федір Дерій.

     Доповідач звернув увагу присутніх на ставки оподаткування господарських (присадибних) будівель. Детально розібравшись з даним питанняv депутати внесли зміни до Положення про порядок нарахування та сплати податку на нерухоме майно якими звільнили жителів об’єднаної громади від сплати податку за допоміжні приміщення, до яких належать сараї, хліви, гаражі, літні кухні, майстерні, вбиральні, погреби, навіси тощо.

     Звільнити від плати за надання послуг у відділенні соціальної допомоги вдома Територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Шишацької селищної ради Ястремського Л.С. та порушити  клопотання про  присвоєння почесного звання «Мати – героїня» Грач Світлані Миколаївні.

     Також депутати погодили передачу шкільних автобусів з балансу комунального підприємства «Техкомунбуд» на баланс відділу освіти селищної ради. За винятком тих двох про які йшла мова вище.

     Під час розгляду земельних питань депутатами вирішено затвердити технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) НГВУ «Полтаванафтогаз» ПАТ «Укрнафта» за умови присутності представника підприємства. Решту прийняли без зауважень.

     У різному селищний голова Олександр Тутка довів до відома депутатів про необхідність прийняття положення, яке дозволить відшкодовувати запитувачами інформації за фактичні витрати на копіювання та друк документів. Це викликано одним із останніх запитів на публічну інформацію на виконання якого зроблено більше 450 копій. Одні граються, а для селищної ради це дарма витрачений час, папір та інші витратні матеріали. 

     Далі голова зачитав заяви жителів вулиць Симона Петлюри та Івана Сірка з приводу їхньої незгоди щодо нової назви.

     Інше звернення стосувалося забезпечення питною водою жителів вул. Симона Петлюри. Проблема у непридатній для подальшого використання водонапірної башти у даному мікрорайоні. 

     Для позитивного вирішення питання терміново був запрошений очільник Шишацької дільниці комунального підприємства Полтавської обласної ради «Полтававодоканал» Сергій Грудін. Депутатами доручено досконало вивчити проблему і надати конкретні пропозиції.

Загалом сесія пройшла злагоджено, конструктивно, депутати висловлювали свої зауваження та вносили пропозиції.

                                                                        Прес-служба селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь