A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Пісні «Явора» на Зіньківщині

Дата: 18.05.2017 13:50
Кількість переглядів: 794

Фото без опису

   Про багату гастрольну географі аматорського народного хору «Явір» відомо багатьом прихильникам його діяльності. Постійно свою руку на пульсі творчої готовності колективу тримає його керівник заслужений працівник культури України Валентина Луценко, при підтримці незмінного акомпаніатора Надії Біленької.

   Сьогодні у яворян відповідальна пора – підготовка до міжнародного фестивалю в Болгарії. Важливою є кожна репетиційна година і як удосконалення звучання колективу – виступи на сцені перед глядачами.

   Уже давно аматори Зіньківщини й Шишаччини обмінюються своїми творчими досягненнями і тому, 14 травня поїздка яворян з концертною програмою у санаторій «Сосновий бір» не була випадковою, а була відповідальною і успішною. Кожен концертний номер за участю «Явора», солістів Ганни Голуб, Галини Кузьменко, Сергія Костенка, Миколи Швеця, Наталії Берези, читання Ніни Василенко та виступ вокального тріо «Валентина» у складі Валентини Матвієнко та заслужених працівників культури Валентини Ходіс та Валентини Луценко, глядачі зустріли бурхливими оплесками.

   Феєричним було  завершення концерту. Тема пісні «Земле моя земле»  об’єднала всіх і глядачів  і  артистів. «Земле моя земле, на добро багата, не роби ти, земле з орача солдата!»

   Із словами вітання і подяки до учасників концерту звернулася директор будинку культури санаторію «Сосновий бір» Галина Путря, побажавши яворянам успіхів у міжнародному фестивалі і завірила, що хор занесено до почесних гостей санаторію. Здавалося, що зустріч досягла логічного завершення, але глядачі ще залишалися на своїх місцях. Настав час для пісні «Єднаймося, люба родина, хай наша свята Україна цвіте, як калина!» А Галина Іванівна знову вийшла на сцену і доповнила, що серед глядачів представники багатьох областей і що сьогодні нас усіх хвилює доля неньки України.

   Заради таких миттєвостей, коли зал слухає пісню стоячи,  коли в повітрі відчувається дух єдності, взаєморозуміння, дарує свої пісні людям, народний аматорський хор «Явір», а його надією і опорою в усіх досягненнях і починаннях є начальник відділу культури і туризму Шишацької селищної ради Любов Петрівна Титаренко, та голова Шишацької об’єднаної територіальної громади Тутка Олександр Іванович.

   Тож нехай здійснюються всі наші мрії. А пісня із Шишацької землі лунає всюди!

 

 

 

                                                      Директор СБК Валентина Матвієнко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь