A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

НЕ СОРОМСЯ ТВОРИТИ ДОБРО

Дата: 11.05.2016 14:48
Кількість переглядів: 639

6 травня в смт. Шишаки пройшов благодійний ярмарок-продаж виробів ручної роботи, так званих хенд мейд, кошти від продажу яких буде передано на лікування онкохворих дітей району. Даний захід був ініційований та проведений Молодіжною радою при Шишацькій селищній раді за підтримки небайдужих людей, що відгукнулися з усіх куточків громади.

Останнім часом ми спостерігаємо позитивні зміни в суспільстві, а саме популярність різних благодійних заходів. Люди все частіше готові поділитися своїми грошима з нужденними, навіть якщо самі потребують допомоги. Як говорив Е.М. Ремарк «В темні часи особливо видно світлих людей». А в Україні таких людей завжди було чимало, от тільки як правильно творити добро, щоб воно потрапило в потрібні руки, ми зачасти не знаємо.

Фото без опису

Зазвичай при слові «благодійність» або «збір коштів» ми уявляємо волонтера, що ходить зі скринькою та слізливою історією, нав’язливо звертається до перехожих та просить помочі. Така форма допомоги давно себе дискредитувала, розплодившись шахраями, що бажають нажитися на чужому горі.

Проведення благодійних ярмарок стало доброю традицією в багатьох країнах світу. А от в Україні такі заходи набули популярності лише в останні роки. Особливістю ярмарок є те, що людина не просто жертвує кошти на благодійність, а й отримує натомість річ, в яку вкладено тепло рук майстра, його талант та доброту.

Фото без опису

Для проведення нашого ярмарку вироби передавали школярі, майстри-умільці району, слухачі «Університету третього віку» і просто небайдужі жителі громади. До продажу було запропоновано іграшки, дитячі та жіночі прикраси, картини, вишивки, речі, що можуть знадобитися в будь-якому господарстві, і навіть смачний рум’яний коровай.

Здебільшого перехожі доброзичливо відгукувалися на запрошення молодіжної ради прийняти участь в ярмарку. Кожен міг знайти для себе особливу річ, що принесла б моральне задоволення покупцю та користь для діток, що потребують дороговартісного лікування. Дуже зворушливо було спостерігати, коли прості бабусі, при своїй мізерній пенсії, готові були пожертвувати хоч 5 гривень. На таких добрих серцях і тримається наше суспільство.

Загалом на ярмарку було продано виробів на суму 2 тисячі 250 гривень. Майже всі товари було продано впродовж чотирьох годин. Кошти будуть направлені на адресну допомогу хворим дітям, перелік яких буде надано головним лікарем Центру первинної медико-санітарної допомоги.

Фото без опису

Даний захід був першим але не останнім. Активна молодь громади не зупиняється на досягнутому. Зміни в суспільстві не залежать від влади, політичної ситуації, змін в уряді. Добробут і процвітання нашої громади залежить лише від нас. Давайте не соромитись проявляти свою ініціативу та брати ініціативу у власні руки.    

 

 

 

 

 

 

 

 

Голова Молодіжної ради                                       Стригунова Марина


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь