A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Природі віддана любов

Дата: 07.06.2017 15:00
Кількість переглядів: 811

   Нещодавно працівники Шишацької публічної бібліотеки на базі Шишацької спеціалізованої школи ім. В.І. Вернадського провели урок-спогад «Природі віддана любов». Цей захід приурочений людині, яка понад усе любила рідний край, свою малу і велику батьківщину, яка вміла бачити і насолоджуватися красою дивовижної природи – Наріжному Григорію Костянтиновичу.

   Учні 9-а класу з насолодою слухали спогади про письменника-природолюба, який мав справжній талант розповідати нам про знайому і незнайому історію цікавого світу природи планети Земля. Бібліотекар читального залу Лень А.В. розповіла про життєвий шлях Костянтина Григоровича.

Фото без опису

   Своїми спогадами про митця поділилася учитель української мови Наріжна К.М.

Фото без опису

   Діти дізналися про те, що окрім того, що багато було написано та видано творів про природу, Костянтин Григорович був учителем з великої букви. Усе своє життя він пропрацював на різних посадах у Ковалівській середній школі. Про те, як Костянтин Григорович прививав любов до образотворчого мистецтва, біології, розповіла його учениця Голякова Н.К., нині вона директор Шишацької публічної бібліотеки.

Фото без опису

   Присутні познайомилися із життєвим кредо Костянтина Григоровича. Це слова його улюбленого літературного героя Маленького принца з твору Антуана Сент-Екзюпері: «Є таке правило: ти прокинувся, привів у порядок себе, приведи в порядок свою планету». Усе своє життя письменник не полишав надію на те, що  світ стане кращим, що ми, люди, оцінимо те, що нам дає природа. А що для цього може зробити людина з даром писати та розповідати? Звісно, писав книги про природу, аби розповідати про незвідану до кінця її красу.

   Про творчість Костянтина Наріжного розповіли Величко Ілона та Гончаренко Олександр. Вони познайомили присутніх із книгами автора, поділилися своїми враженнями від прочитаного. Любов до навколишнього світу, до природи рідного краю, своє бачення краси в усьому, що оточує людину, Костянтин Григорович передав своїм нащадкам, своїм синам. У чудовому авторському тандемі вони разом з батьком працювали над створенням книг. Улітку 2014 року перестало битися серце Костянтина Григоровича, але робота продовжується. Виходять у світ спільно створені із синами книги. Про цю клопітку роботу розповів син письменника, учитель біології та образотворчого мистецтва Наріжний Г.К.

Фото без опису

   Григорій Костянтинович говорив про те, що людина стає людиною тільки тоді, коли помічає навколо себе різнобарв’я рідної природи, відчуває пахощі квітів, чує спів птахів. Що його батько за все своє життя не зрадив своїм поглядам, уподобанням і мріям. Намагався донести до людей важливі моменти світосприйняття, привити любов до всього живого, виховати відповідальність за навколишній світ. Він побажав присутнім бути трішечки схожими на таких людей, як його батько.

Фото без опису

   Любіть свій край, як любив його наш земляк, письменник-природолюб Костянтин Наріжний. А даниною пам’яті буде книга, прочитана нами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь