A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Огляд-конкурс театральних колективів – школа досвіду для юних акторів

Дата: 17.03.2017 15:35
Кількість переглядів: 1051

     Огляд-конкурс театральних колективів започаткований багато років тому. Але з плином часу не втрачає своєї актуальності, навпаки, є творчим змаганням, якого чекають у шкільних колективах і ретельно готуються до нього.

     14 березня 2017 року в Шишацькій обласній гімназії-інтернаті  для обдарованих дітей відбувся зональний етап обласного огляду-конкурсу театральних колективів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів з Великобагачанського, Гадяцького, Диканського, Зінківського, Карлівського,  Котелевського, Миргородського, Чутівського, Шишацького районів.

     Огляд-конкурс проведений з метою популяризації театрального мистецтва серед учнівської молоді, виявлення і підтримки талановитих дітей, сприяння їх творчим здібностям, забезпечення змістовного дозвілля учнівської молоді. Переможці районного етапу конкурсу – колективи Сагайдацької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Шишацької селищної ради «Енеїда» та Шишацької спеціалізованої  школи ім. В.І. Вернадського Шишацької селищної ради «ТЕМІ» – взяли участь у зональному етапі.

     Юні театрали колективу «Енеїда» представили виставу Михайла Старицького «Майська ніч» за повістю Миколи Гоголя. Керівник колективу Степаненко Марина Миколаївна, заступник директора школи з виховної роботи.

Фото без опису

     Театральний колектив «ТЕМІ» представив виставу Всеволода Нестайка «Тореадори з Васюківки». Частина І «Метро під свинарником. Тореадори з Васюківки», керівник – Вітценко Валентина Миколаївна, вчитель фізики і математики.

Фото без опису

     Цього року творчі покази відзначилися різноманітністю репертуару. Представлені різні форми, стилі, жанри, епохи. Увазі глядачів були представлені твори С. Васильченка «На перші гулі» (Шишацька обласна гімназія-інтернат для обдарованих дітей), Г. Квітки-Основ’яненка «Сватання на Гончарівці» (Миргородський центр естетичного виховання та Великобагачанська школа), Антуана де Сент-Екзюпері «Маленький принц», М. Куліша «Мина Мазайло», В. Малика «Чумацький шлях» та інші. Серед 11 вистав знайшлося місце і ляльковій інсценізації української народної казки «Коза-дереза» (Човнофедорівська школа Зінківського району).

     При цьому оцінювання конкурсантів у відповідності до умов організаторів проводилося за єдиними критеріями, а саме: художній рівень драматичного твору, відповідність віку, режисерське вирішення  вистави; виконавська майстерність. Тож журі, до складу якого увійшли професіонали своєї справи (м. Полтава), дійсно було що оцінювати, і більше того, дискутувати при визначенні рейтингу колективів. У глядачів залишились чудові враження від усіх вистав, від великої змістовної роботи, виконаної учнями, педагогами, батьками.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь