A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Працівники культури і туризму селищної ради відвідали виставу «Страшна помста»

Дата: 16.04.2018 10:34
Кількість переглядів: 396

   В рамках 10-го ювілейного фестивалю «В гостях у Гоголя» Полтавський театр ім. М.В Гоголя показав прем’єру - драму «Страшна помста».

   12 квітня була організована поїздка працівників культури і туризму селищної ради на «Страшну  помсту», яку поставив Сергій Павлюк із Херсону. Він також режисерував «Останню любов гетьмана» та «Майстра й Маргариту». Над цією постановкою працював 2 місяці.

   Вільних місць традиційно у залі не було, а квитки розійшлись ще задовго до прем’єри вистави.

   «Страшна помста» – це фантастично-містичне дійство, в якому режисер Сергій Павлюк розкриває тему вічного гріха, який доведеться спокутувати наступним поколінням. Взявши за основу притчу про зраду й помсту — «Думу про Івана та Петра», яка згадується Гоголем у «Страшній помсті», — режисер на сцені Полтавського театру створив метафорично-змістовну виставу, що викликає асоціації із сьогоденням.

   Містична історія перетворюється на зразок поетичного українського театру, який несе у собі глибинність традицій та сакральність. Яскрава обрядовість, звучання автентичного співу, показ козацької звитяги стали основними елементами у вибудові дійства, що викриває національне єство, є традиційними для стилю цього режисера.
   У колі кружляли і мертві, й живі герої, які кохали і зраджували, гуляли і вбивали та продовжували грішити… І коли вже кінця-краю цим гріхам не було, земля розверзнулася і поглинула всіх грішників. Адже їхні душі вже не врятувати від багатовікового бажання помсти…

   Актори  на сцені виглядали дуже природьо. Вони дуже талановито, професійно та натхненно показали своє мистецтво гри у виставі. Актори просто жили на сцені в образах своїх героїв.

   Всі без виключення отримали неймовірне емоційне задоволення, а радість спілкування з мистецтвом переповнює. Хочеться скоріше повернутися ще раз у цей таємничий і заворожливий світ високого мистецтва.

   Ми залишили театр задоволені, з гарним настроєм і твердим переконанням, що невдовзі  знайдемо час приїхати знову.

   А для тих, хто не встиг поринути в світ прекрасного театрального мистецтва відбудеться кілька вистав ще й у травні.

   Щиро дякуємо за організацію та подарований гарний настрій і незабутні емоції - голові Шишацької ОТГ Олександру Івановичу Тутці, начальнику відділу культури і туризму селищної ради Любові Петрівні Титаренко, директору КП «Техкомунбуд» Петру Івановичу Корсуну, голові профспілки працівників культури Валентині Леонідівні Лазоренко.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь