A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

26 квітня – день роковин Чорнобильської трагедії.

Дата: 27.04.2018 08:35
Кількість переглядів: 377

   Протягом останнього тижня квітня Шишацька об’єднана територіальна громада провела ряд заходів, приурочених 32-й річниці Чорнобильської трагедії. Традиційно відбулося покладення вінків до могил померлих земляків, які свого часу у перших рядах захисників взяли участь у боротьбі з найбільшою екологічною трагедією ХХ століття. На сьогодні кількість загиблих та померлих чорнобильців Шишацького району сягає 49 чоловік.

   26 квітня о 10 годині у приміщенні Шишацької селищної ради відбулося засідання «круглого столу» за участю чорнобильців. Його мета –  розроблення плану подолання проблем, які є наболілими та першочерговими для даної категорії громадян. А це, в першу чергу, питання забезпечення безкоштовними ліками та належним медичним обслуговуванням на районному рівні; питання підведення води по Жоржівському старостинському окрузі та питання забезпечення житлом.

   У засіданні взяли участь керівники виконавчого комітету селищної ради Ф.М.Дерій, Т.М.Цимбалюк, О.В.Шапка, начальники структурних підрозділів Н.М.Завалідер, С.А.Васильченко, старости старостинських округів Шишацької об’єднаної територіальної громади та голова ГО «Союз Чорнобиль» В.М.Дмитерко. Очолював зібрання селищний голова Олександр Тутка.

   Уважно заслухавши представників чорнобильців  селищний голова надав слово начальнику відділу соціального забезпечення, праці та соціальних послуг селищної ради Наталії Завалідер, яка поінформувала присутніх про додаткові соціальні гарантії для чорнобильців, передбачені програмою Шишацької селищної ради «Турбота» на 2018 рік, та кошти у сумі 150 000 гривень – на їх реалізацію.

   Директор територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Шишацької селищної ради Світлана  Васильченко повідомила присутніх, що з ініціативи селищного голови Тутки О.І. сесією селищної ради затверджено як соціальну додаткову гарантію перелік послуг по оздоровленню для вразливих верств населення. За кошти місцевого бюджету селищної ради оновлені фізіотерапевтичні апарати, придбано новий пневмопресінг, обладнання для підтримки осіб з проблемами опорно-рухового апарату. Крім того, всі можуть скористатися транспортною послугою «соціальне таксі» та, при необхідності, засобами реабілітації у пункті прокату.

   Після засідання «круглого столу» відбулася  почесна хода до пам’ятного знака на честь чорнобильців із покладенням квітів та мітингом-реквіємом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь