A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Літні здобутки «Чорнобривця»

Дата: 13.07.2018 13:18
Кількість переглядів: 975

   Для кожного початок літнього сезону починається по-різному. Хтось їде відпочивати до моря або в літній табір, інші з нетерпінням чекають моменту побачення зі своїми рідними чи близькими. Загалом старт теплої пори асоціюється з приємним відпочинком та подорожами до теплих країн. Та не для нас.

 Лише для учасників фольклорно-етнографічного гурту «Чорнобривець» (керівник заслужений працівник культури України Луценко Валентина Миколаївна ) літні канікули розпочалися плідною працею, за яку ми отримали почесне перше місце на Міжнародному дитячо-юнацькому фестивалі-конкурсі народної музики «Золоте зерно», який проходив з 31 травня по 3 червня в Київському Палаці дітей та юнацтва.

  Кожен день виступу по-своєму відрізнявся. У перший день приїзду відбувалося урочисте відкриття та концерт учасників фестивалю-конкурсу. Першого червня у Палаці проводився святковий концерт до Міжнародного дня захисту дітей. Друге червня конкурсний день, а третього гала-концерт та нагородження учасників фестивалю-конкурсу «Золоте зерно».

   У складі журі конкурсу взяли участь відомі музиканти, співаки, діячі мистецтв України, Франції та Білорусії. Крім конкурсних днів, довгих репетицій та виступів, нашому колективу провели цікаву екскурсію по відомих місцях Києва.

  Загалом нам дуже сподобався фестиваль-конкурс «Золоте зерно». «Чорнобривець» з великою гордістю відстоював творчі надбання нашого краю. Перемога в цьому конкурсі ще раз показує наші старання та відданість улюбленій справі. Наш колектив нагородили дипломом лауреата 1 ступеня, медаллю і тамбурином, про який ми давно мріяли.

  Головним здобутком нашого колективу стала перемога на міжнародному фестивалі мистецтв «Зірки Греції», що проходив на мальовничому півострові Халкідікі у містечку Каліфея, яке розташоване на березі Середземного моря. Поїздка тривала з 26 червня по 6 липня. «Чорнобривець» став володарем гран-прі, та отримав чотири перші місця. За перемогу у конкурсі нашому колективу було вручено ошатні кубки, почесні дипломи та на згадку про фестиваль кожного з учасників було нагороджено медаллю. Чарівний мелозвучний спів дівчат залишив не байдужими журі та усіх учасників фестивалю, він невидимими смичками торкнувся струн душі кожного, залишивши про себе приємні спогади. Лауреатами першого ступеня були відзначені ансамбль «Вишиванка» (Величко Ілона, Колотай Наталія, Дмитренко Аміна, Мураховська Ілона, Пономарьова Світлана, Матвієнко Єлизавета), а також вокалісти різної вікової категорії, а саме: Никифорова Аміна, Дмитренко Аміна та Мураховський Артур.

    Наш колектив проживав на території готельного комплексу Macedonian Sun Hotel , що розташований на березі теплого Середземного моря. Навкруги красиві краєвиди радують зір, ошатної  фасади будинків потопають у зеленому морі різних дерев та кущів. Греція – це мальовнича країна її мешканці привітні та гостинні. Нас обслуговував доброзичливий та ввічливий персонал готелю. Ми потопали у морі посмішок від приємних емоцій та чудових моментів. На території готелю нас чекала цікава розважальна програма, великий басейн із чистою прозорою водою, ошатний «шведський стіл», безкрайнє море з яскравим бірюзовим відливом та безліч щасливих подій, що ставалися з нами впродовж відпочинку.

   Кожній з наших перемог ми рішуче завдячуємо нашому талановитому керівнику Луценко Валентині Миколаївні, бо саме вона розкриває в наших душах любов і талант до народного співу. Саме ця людина завжди підтримує  та вірить в нас і в наші сили. Ми також хочемо винести подяку за фінансову підтримку голові Шишацької ОТГ Тутці Олександру Івановичу, начальнику відділу освіти Шишацької селищної ради Караваєвій Наталії Миколаївні та начальнику відділу культури і туризму Титаренко Любові Петрівні.

  Надалі нас чекає ще більше великих перемог та захоплюючих подорожей, до яких ми невпинно готуємося.

Учасниця фольклорно-етнографічного

гурту «Чорнобривець» Ілона Величко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь