A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

«Несебр – Острів мистецтв»

Дата: 13.07.2018 15:45
Кількість переглядів: 668

…стрімкі серпантини, вологий вітерець, море сонця та блакитний простір простелився на горизонті… Болгарія!!!

   Фото без опису Міжнародний центр «Таланти 21 століття», представник в Україні Творче об’єднання «Таланти 21 століття» та Туристична Компанія «Златогорія-Тур» (м. Харків) шанобливо запросили народноінструментальні колективи нашого селища на фестивальний тур  у місто Несебр, Болгарія.

   IV Міжнародний фестиваль «Несебр – Острів мистецтв 2018» зібрав безліч ансамблів, творчих колективів, формацій, студій і виконавців з Болгарії та інших країн. Організатори конкурсу - муніципалітет Несебр та Муніципальний дитячий комплекс – Несебр.

  Фото без опису Несебр – місто світової культурної спадщини перетворився у велику сцену мистецтв. З 2 по 7липня на сцені старого міста в Амфітеатрі свої таланти демонстрували митці з України, Росії, Білорусії, Польщі, Румунії, Естонії, Молдавської Республіки, Болгарії.

  Анна Кущ з Ансамблем народної музики "Барвінок" Шишацької дитячої музичної школи став переможцем міжнародного конкурсу в місті Несебр (Болгарія) – І місце. Наталія Пасічниченко та Ансамбль народної музики «Калинова сопілка» Шишацького селищного будинку культури також визнаний переможцем за І місце. Солісти Наталія Пасічниченко  та Анна Кущ, керівник  ансамблю Надія Біленька, ансамбль «Барвінок» і «Калинова сопілка» відзначені Дипломами і Грамотами. Організатори конкурсу нагородили Ансамбль народної музики «Барвінок» та «Калинова сопілка» відзнаками – медалями з логотипом фестивалю. Окрім перемоги організатори конкурсу нагородили керівника колективів Надію Петрівну Біленьку особливою нагородою: Спеціальна медаль  та подяка  від мера муніципалітету міста Несебр Ніколая Дімітрова. Кількість колективів із різних країн була дуже велика, але виділили кількох керівників. Ця подія дуже надихає колективи на подальший розвиток та вклад у розвиток культури України.

   Наталія Пасічниченко, Анна Кущ, Олександр Чеботарьов, Олексій Паламарчук, Вікторія Ярош, Сергій Костенко, Анастасія Свищ, Оксана Паламарчук, Олена Черкас, Валентина Паламарчук, Валерій Попович, Євген Власенко, Надія Біленька – ті учасники великого колективу, що своєю натхненною грою, співом привернули увагу поважного журі та вдячних глядачів. З великою зацікавленістю розглядали і організатори конкурсу, і самі учасники конкурсу наші українські самобутні старовинні інструменти: ліру, бандуру, кобзу, бугая; захоплено вслухалися у незвичайні звуки. А члени журі на конференції відмітили сучасну оригінальну манеру народного виконання.

  Феєричний Гала-концерт під спадаючими променями сонця та райдужним освітленням виражав радість єднання любові до мистецтва, до творчості. Переповнений Амфітеатр спалахував аплодисментами на честь переможців. Різножанровим вінком перепліталися музичні, вокальні та хореографічні композиції, які різнилися напрямком та стилем виконання. Це, насправді, – «Острів мистецтв».

  Солістка Ансамблю «Калинова сопілка» Наталія Пасічниченко привітала всіх учасників, організаторів, членів журі та гостей фестивалю. Вона урочисто мовила: «Ми щасливі тим, що представляємо Україну, наш щедрий Полтавський край! Дякуємо всім, хто долучається до участі у фестивалі. Нехай ця атмосфера надихає Вас і дає наснагу для подальшого творчого шляху, заохочує всіх талановитих, креативних, і просто чудових людей!»

  Учасники нашого колективу подарували організаторам фестивалю оберіг нашої національної самобутності – картину Члена Національної спілки майстрів народного мистецтва України, Заслуженого майстра народної творчості України, лауреата Всеукраїнських премій ім. Данила Щербаківського та Олени Пчілки, майстра народного малярства Онацька Михайла Олександровича та побажали плідної праці, творчих злетів, міцного здоров’я, миру й благополуччя.  

   І, певна річ, відпочинок не завадив музикантам, додав сили, енергії та натхнення.

  То ж, дякуємо Творчому об’єднанню «Таланти 21 століття» в особі Спиридович Світлани Ігорівни за організацію фестивального туру та Туристичній компанії «Златогорія-Тур» в особі директора Спиридовича Юрія Олеговича, зокрема супроводжуючій Юлії Донковцевій, яка опікувалась нашим перебуванням у Болгарії. (Кожен учасник групи в подарунок від організаторів фесттуру отримав рюкзак і кепку з логотипом фестивалю та солодощі, а ще – безкоштовну екскурсію в місто Несебр).

  Велика вдячність: селищному голові Тутці Олександру Івановичу, начальнику Відділу культури і туризму Шишацької селищної ради Титаренко Любові Петрівні,  Мирошниченку Юрію Анатолійовичу, Заслуженому майстру народної творчості України Онацьку Михайлу Олександровичу  за сприяння та фінансову підтримку!

  Несебр є перехрестям багатьох цивілізацій і стародавніх культур. На півострові, на якому знаходиться Несебр – стародавнє місто Месамврія, перші поселення з’явилися більше трьох тисяч років тому назад. Кріпостні стіни представляють собою величний пам’ятник минулого цього міста. Збереглося шість базилік періоду раннього християнства, одні із перших в світі, побудованих після прийняття Римською імперією в 513 році християнства в якості офіційної релігії.  Несебр оголошений архітектурним і археологічним заповідником, а культурні пам’ятники міста додані в список світової культурної спадщини.

  Месиджі від учасників туру:

Вікторія Ярош: «Хочемо подякувати всім за можливість прийняти участь у фестивалі нашому колективі. Вдячні за прекрасні моменти , проведені на березі моря.»

Чеботарьов Саша: «Я задоволений нашою участю на фестивалі. Кілька перших місць, в чужій країні – це вже серйозно!»

Євгеній Власенко: «Перший раз перетнув кордон України. Сподобалась поїздка, маю багато хороших та теплих спогадів. Дякую всім за добре проведений час!»

Валентина, Олексій, Оксана Паламарчуки: «Багатогранність захоплюючих вражень!»

Наталія Пасічниченко: «Хочеться подякувати Біленькій Надії Петрівні за чудову поїздку, за прекрасно проведений час як на фестивалі так і  на березі моря. Море позитивних емоцій та вражень. Всі молодці, всіх вітаю з перемогою, ми найкращі!»

Ольга Попович, мама: «Радію за наших дітей! Втомлені, але щасливі. Ансамбль народної музики «Барвінок» Шишацької дитячої музичної школи став переможцем міжнародного конкурсу в місті Несеб (Болгарія). Радію з того, що наші сільські діти мають змогу на такому рівні проявляти свої творчі досягнення! Діти отримали море позитивних вражень та досвід від участі в міжнародному конкурсі. Досвід першої поїздки за кордон. Батькам залишається радіти успіхам дітей та всіляко їх підтримувати! Велика вдячність: керівнику колективу Надії Петрівні Біленькій за підготовку, організацію, любов до своїх вихованців; Відділу культури та туризму селищної ради та його керівнику Любові Титаренко за сприяння.»

Надія Біленька: «Дякую всім учасникам колективу за організованість, мобільність, творчу і напружену роботу. Особисто дякую селищному голові Олександру Івановичу Тутці, начальнику Відділу культури і туризму селищної ради Любові Петрівні Титаренко та всьому колективу відділу, Мирошниченку Юрію Анатолійовичу, Онацьку Михайлу Олександровичу, директору дитячої музичної школи Черкас Олені Володимирівні, директору селищного будинку культури Матвієнко Валентині Петрівні за сприяння, підтримку, організацію та вирішення фінансової допомоги – всім, хто долучився і доклав зусиль задля нашого перебування  на фестивалі у Болгарії, задля нашої перемоги. Щиро бажаю Вам вагомих творчих здобутків, добра, міцного здоров’я на довгі роки, успіхів у здійсненні всіх задумів і планів! Щиро вітаю всіх з перемогою!».

 

Прес-служба Відділу культури

і туризму селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь