A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Нове життя сільських будинків культури

Дата: 17.07.2018 08:26
Кількість переглядів: 795

   Те, що саме з сільського клубу бере початок джерело творчості, яке згодом впадає у велику ріку української культури, розуміють усі, хто бував на виступах місцевих аматорських колективів, бачив вироби народних майстрів чи насолоджувався творами наших митців. Клуби й справді є закладами, які сприяють оздоровленню морального клімату на селі, відкриттю нових талантів та залученню молоді до активного дозвілля, є традиційними центрами з розвитку народної творчості та культурного збагачення особистості, а у багатьох населених пунктах є чи не єдиними осередками, що задовольняють культурно-дозвілллєві потреби місцевих трударів.

  Пріоритетними напрямами роботи закладів культури громади є: організація змістовного дозвілля молоді, підлітків та дітей; пропаганда здорового способу життя, формування національної свідомості; збереження і відродження звичаїв, традицій та обрядів українського народу; створення умов для самодіяльної художньої творчості, самореалізації підростаючого покоління. З цією метою культурно-освітні працівники за участі колективів художньої самодіяльності, окремих виконавців, працівників бібліотечних та клубних закладів постійно проводять різноманітні культурно-масові заходи та використовують в своїй практичній діяльності індивідуальні форми роботи.

  Та, на жаль, всі заклади культури Шишацької громади не відповідають сучасним духовним запитам відвідувача. Гостро стоїть потреба у капітальному ремонті будівель, виконанні внутрішнього облицювання приміщень, зазначимо, що нова музична апаратура та сценічні костюми вже придбані раніше.

  Тож з ініціативи начальника Відділу культури і туризму Любові Титаренко та за підтримки селищного голови Олександра Тутки і депутатів селищної ради були внесені до плану соціально-економічного розвитку об,єднаної територіальної громади заходи щодо відновлення роботи Покровського і Шафранівського будинків культури та виділені кошти із місцевого бюджету. Вартість будівництва по зведеному кошторисному розрахунку з урахуванням всіх витрат складає 1493,3 тис.грн. і 1412,031 тис.грн. відповідно. Наразі вже розпочалися ремонтно-будівельні роботи цих приміщень.

  З упевніністю можна сказати, що не згас вогник культури в громаді. Є націлений шлях її розвитку та примноження. Є надія, що будинки культури знову оживуть, а їх стіни наповняться дитячим щебетом, веселим сміхом, дзвінкими піснями.

 

 

Прес-служба селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь