A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Наближення якісних соціальних послуг до громадян – пріоритетне завдання Шишацької ОТГ

Дата: 14.08.2018 08:37
Кількість переглядів: 774

    В умовах децентралізації, коли кількість об’єднаних територіальних громад в Україні зростає, змінюються повноваження і їх статус, головним завдання стає наближення якісних соціальних послуг до громадян. Адже навіть у похилому віці люди мають бажання бути здоровими та гарно виглядати, але далеко не кожен і, особливо, у сільській місцевості має можливість відвідати перукарню, а про масажний кабінет й поготів.

   Наміри щодо покращення якості і розширення спектру надання муніципальних послуг виконавчими органами та установами селищної ради, зокрема соціальних, депутатами задекларовані рішенням сесії селищної ради від 22 грудня 2017 року «Про затвердження проекту «Створення офісу муніципальних послуг Шишацької об’єднаної територіальної громади, як перспективної моделі новітньої інтегрованої системи обслуговування громадян».

   Про важливість реформування системи соціального захисту наголошував і селищний голова Олександр Тутка, звітуючись перед громадою про свою діяльність за 2017 рік.

  Звичайно, що все і одразу вирішити неможливо, тому крок за кроком, поступово і виважено, прислухаючись до потреб жителів, підходимо до вирішення цих питань. Як у будівництві цеглинка до цеглинки створюємо нашу громаду. Лише цього року удосконалена структура Центру надання соціальних послуг Шишацької селищної ради. Як повідомлялося - утворено Реабілітаційний центр для дітей з інвалідністю. У селі Пришиб капітально ремонтується адміністративна будівля старостату під фронт-офіс муніципальних послуг.

   Подбали і про жителів Воскобійницького старостинського округу. При Центрі надання соціальних послуг Шишацької селищної ради облаштовано два робочих місця для сестри медичної та перукаря.

   Тож, із серпня 2018 року у Воскобійницькій амбулаторії загальної практики сімейної медицини працює філіал відділення денного перебування, де громадяни похилого віку та особи з інвалідністю матимуть змогу безкоштовно, за порадою сімейного лікаря, отримати такі процедури, як вимір артеріального тиску, проведення електрокардіограми, виконання фізіотерапевтичних процедур з використанням портативної медичної техніки, здійснення апаратного та ручного масажу, проведення занять з лікувальної фізкультури, послуги фітотерапії (чай-бесіда).

  Для перукаря закуплене нове обладнання та матеріали за рахунок додаткових коштів селищного бюджету. Люди похилого віку, особи з інвалідністю, внутрішньо переміщені особи, учасники АТО, громадяни, які перебувають у складній життєвій ситуації матимуть можливість скористатися послугами перукаря. Ці послуги надаватимуться як на платній, так і безоплатній основі.

Прес-служба селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь