A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Що важливіше: дерево, чи гарні стосунки із сусідами?

Дата: 15.08.2018 11:28
Кількість переглядів: 1197

  14 серпня цього року у приміщенні Шишацької селищної ради відбулося засідання виконавчого комітету під головуванням Олександра Тутки.

Фото без опису  На подібних засіданнях розглядаються питання від підготовки, організації виконання і контролю за реалізацією прийнятих програм соціально-економічного і культурного розвитку громади та селищного бюджету, здійснення управління в межах, визначених радою, майном, що належить до комунальної власності, затвердження заходів спрямованих на забезпечення повноцінного і ефективного функціонування галузей освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, культури, спорту, забезпечення законності, правопорядку на території ОТГ до вирішення спірних питань жителів. У когось з них невизначена земельна межа, хтось вважає цю межу неправильною, комусь заважає дерево на ділянці сусіда або сарай, хтось скаржиться на шум, дим тощо.

  Це засідання не стало винятком. На початку зібрання членам виконкому довелося «мирити» сусідів двох сіл громади. Одному із господарів схотілося встановити новий паркан замість нині існуючого і, не було б горя, якби ця споруда задовольняла інтереси обох сторін.

  Також приводом для звернення до виконавчого комітету селищної ради стало дерево шовковиці. Одному дуже подобаються плоди цього дерева, іншому вони засмічують подвір’я. Не бачивши на власні очі як сперечаються між собою два сусіди за це дерево, повірити у це з розповіді не можливо.

   Звісно, при вирішенні будь-яких із цих питань виконавчий комітет діє на підставі, в межах та у спосіб, передбачені Конституцією і законами України і, зазвичай, прийняте рішення задовольняє лише одну із сторін. Інша ж сторона у всіх огріхах звинувачує сусіда, старосту, голову і членів виконкому, колишнього голову колгоспу…, але ніяк не себе.

А чи не варто таким спочатку, хоч одним оком, зазирнути до законодавства щоб мати уяву, що таке обов’язок добросусідських відносин? А чи не краще будувати дружні, взаємовигідні відносини між сусідами? Не забувайте, що народна мудрість стверджує – «Хороший сусід іноді ближче, ніж далекий родич»!

    Далі на засіданні виконавчого комітету було розглянуто ряд ключових питань стосовно цивільного захисту. Зокрема затверджені організаційно-методичні вказівки з підготовки населення об’єднаної громади до дій у надзвичайних ситуаціях. Головним завданням яких є навчання всіх верств населення діям у надзвичайних ситуаціях, формування культури безпеки його життєдіяльності, обізнаності щодо прав і обов’язків у сфері цивільного захисту та готовності до свідомих практичних дій в умовах надзвичайних ситуацій, керівного складу та фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту – набуття навичок створювати, приймати та реалізовувати управлінські рішення в межах посадових обов’язків і повноважень, передбачених законодавством у цій сфері.

    З метою врегулювання питань здійснення заходів щодо життєзабезпечення населення, яке постраждало від надзвичайних ситуацій, воєнних дій або терористичних актів, проведення відновлювальних робіт, що потребують залучення великої кількості людей і техніки в мирний час та в особливий період, гасіння великих пожеж та обслуговування захисних споруд цивільного захисту затверджено Положення про формування цивільного захисту на території селищної ради.

  План евакуації населення розроблений і прийнятий для організованого виведення чи вивезення із зони надзвичайної ситуації або зони можливого ураження населення, якщо виникає загроза його життю або здоров’ю, а також матеріальних і культурних цінностей, якщо виникає загроза їх пошкодження або знищення.

   План реагування на радіаційні аварії місцевого рівня призначений для забезпечення узгодженого оперативного реагування органів управління, сил і засобів у разі загрози або виникнення радіаційної аварії.

  На останок члени виконавчого органу затвердили рішення житлової комісії та встановили поточні індивідуальні технологічні нормативи використання питної води для комунального підприємства «Техкомунбуд».

 

Прес-служба селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь