A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Митці Шишацької ОТГ – Таланти світу 2018

Дата: 23.08.2018 11:09
Кількість переглядів: 1229

Фото без опису   Коли лунає пісня, розкривається душа. Наповнена, витончена, самобутня…Душа українського народу.

З 13 по 19 серпня 2018 року у смт. Рибаківка Миколаївської області на березі Чорного моря проходив Міжнародний фестиваль-конкурс культури та мистецтв «Таланти світу 2018» за участю українських та китайських митців.

    Організаторами заходу були ВГО «Європейська фестивально-концертна молодіжна ліга» та Продюсерський центр Заслуженого артиста естрадного мистецтва України Ігоря Нетлюха «DSSOUND» при підтримці і участі Міністерства Міжнародних фестивалів-конкурсів культури та мистецтв України ВГО «Європейська фестивально-концертна молодіжна ліга», Департаменту культури і Міністерства освіти та науки України.

  Фото без опису  Головною метою було відродження, збереження, розвиток національних культур України та Китаю, обмін досвідом роботи та встановлення творчих контактів.

Номінацій було декілька:

- вокальне мистецтво;

- хореографічне мистецтво;

- оригінальне мистецтво (цирк, художнє читання, естрадні мініатюри, театри мод тощо).

     Шишацькі митці, а саме вокальний народний ансамбль «Дівчата» Шишацького селищного будинку культури у складі Наталії Берези, Лариси Роменської, Наталії Прасольченко, Олени Колос, Валентини Матвієнко, Любові Титаренко та художнього керівника колективу Тетяни Александрової з задоволенням взяли участь у  фестивалі. Ірина Осіпенко та Алла Петрова виконали місію фотографів, костюмерів, діловодів тощо одним словом, –займалися необхідними «кухонними» справами, які суттєво впливають на  імідж виступу, рівень та самодостатність.

Хвилюванням шишачанок не було меж! Репетиції, підготовка, обговорення, сплеск емоцій, знову репетиція…

   І ось наші красуні на головній сцені заходу. Розуміючи високу відповідальність та неперевершене бажання «не пасти задніх», дівчата виступили як ніколи!

   Українські народні пісні «Якби в лісі гриби не родили» та «У сосновому борочку» викликали шквал емоцій, оплесків та схвальних вигуків.  Вельмишановне журі у складі голови Мар’яна Шуневича – Народного артиста України, соліста Львівської обласної філармонії, одного з перших солістів ВІА «Ватра» Ігоря Білозіра; Марка Орловського –Заслуженого діяча мистецтв України, директора продюсерського центру Григорія Чапкіса, посла дружби провінції Хунань (Китай); Пена Лю – члена академії танцю в Китаї, голови центру культури і мистецтв Китаю в Україні; Олега Климовича – заслуженого діяча мистецтв України, в.о. директора Львівського державного палацу естетичного виховання учнівської молоді; Ігоря Нетлюха – голови правління ГО «Європейська фестивально-молодіжна ліга», Заслуженого артиста естрадного мистецтва України були одноголосні у прийнятті свого рішення.

     – Тільки найвищий балл! А ще просто по-людськи: Дівчата, де ви такі є? Ми в захваті!, – поцікавилося журі. На що отримали одноголосну відповідь, –  ми з Шишацької об’єднаної територіальної громади!

     Обійшовши по кількості балів своїх колег з Зіньківщини (до речі, Полтавську область представляли два райони), Донеччан та інших учасників, наші «Дівчата» вибороли Диплом лауреата І премії у номінації «Професіонали. Естрадний вокал» та пам’ятний кубок.

Ми горді тим, що мали змогу поїхати, взяти участь і перемогти! Ми раді, що саме наша об’єднана громада підтримує наші таланти, таланти всіх наших колег! Ми пишаємося, що нарешті здійснюються мрії, і маємо змогу порадувати піснею глядача у районі, області, Україні та за її межами!

Фото без опису   І так дивно, що коли нарешті наші культурівські справи пішли вгору, коли ми ремонтуємо, удосконалюємо, прославляємо нашу рідну Шишаччину, деякі наші керівники та народні обранці різних рівнів намагаються вставляти палки в колеса при найменшій нагоді! Дивно, тай годі…Хіба можна економити на культурі і духовності?!

    А за цю поїздку відділ культури і туризму селищної ради, селищний будинок культури, аматорський народний колектив «Дівчата» щиро і від душі дякує Тутці Олександру Івановичу, селищному голові, нашому прихильнику і однодумцю! Щире спасибі депутату Шишацької селищної ради Хомлюку Олексію Петровичу, принциповому і розуміючому, що до хліба треба і пісню! Дякуємо працівникам комунального господарства «Техкомунбуд» і особисто Корсуну Петрові Івановичу за надані транспортні послуги.

   Дякуємо всім тим, хто в нас вірить, підтримує, бачить в майбутньому нашу Шишаччину, нашу Україну уквітчаною, духовно багатою, висококультурною!

 

Любов Титаренко, учасниця Міжнародного

фестивалю-конкурсу культури та мистецтв

«Таланти світу 2018»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь