A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Новий навчальний рік у Шишацькій об’єднаній територіальній громаді вже стартував - відбулися інструктивно-методичні наради освітян

Дата: 30.08.2018 16:44
Кількість переглядів: 1285

Фото без опису    30 серпня на базі опорного навчального закладу «Шишацька спеціалізована школа ім. В.І. Вернадського» відбулися інструктивно-методичні наради вчителів. Усі педагоги з різних навчальних предметів отримали змістовну інформацію та методичні рекомендації щодо організації навчально-виховного процесу.

   На нараді керівників освітніх закладів Шишацької об’єднаної територіальної громади під керівництвом начальника Відділу освіти Наталії Караваєваї обговорили здобутки освітньої галузі за минулий та окреслили основні завдання на новий 2018-2019 навчальний рік. Працювали над питаннями: новий освітній простір; інклюзивне навчання; діяльність закладів освіти та позашкільної освіти.

   Такі методичні об’єднання є лінією старту нового навчального року. Адже для освітян він розпочався сьогодні. А для учнів він настане після урочистої лінійки та першого уроку. Для першокласників він буде особливим. Так як їх чекає новий формат навчання - Нова українська школа. Ми звернулися до методиста Методичного кабінету Відділу освіти Шишацької селищної ради Віти Онацько, щоб дізнатися деталі.

 Фото без опису  - Цьогоріч ми чекаємо 150 першокласників, а це 13 повноцінних класів. Завдяки плідній співпраці керівників селищної ради, депутатів, батьків, вчителів та учнів маємо повністю оновлені класні кімнати, які відповідають вимогам до освітнього середовища Нової української школи. Цьому напрямку приділили значну увагу, обов’язково враховуючи потреби діток.

   Основна мета реформи - зробити навчання доступним і привабливим для кожної дитини. В основі концепції вчитель-партнер, вчитель-друг, який навчить учнів працювати в команді та самостійно вчитися і застосовувати набуті знання.

    Щоб Нова українська школа стартувала успішно, протягом року вчителі перших класів ОТГ пройшли спеціальне навчання у регіональних тренерів та онлайн-навчання на сайті EdEra. Вони отримали не лише сертифікати, а й необхідні знання, вміння і навички. І це найголовніше. Бо перш ніж почати по-новому вчити дітей, потрібно навчитися самому, - розповідає Віта Валеріївна.

Фото без опису    Слід пам’ятати, що успішне навчання і духовний розвиток дитини залежить не тільки від вихователів, вчителів і будь-яких освітніх концепцій, а, перш за все, від батьків. І вони мають усвідомлювати, що розвиток дитини залежить не лише від навчального закладу, не лише від того, що і як розповідають педагоги дитині. Саме вони, батьки, є першими і головними вихователями та педагогами своєї дитини.

Прес-служба селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь