A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Відбувся урочистий захід напередодні Дня захисника Вітчизни

Дата: 11.10.2018 16:22
Кількість переглядів: 2830

МОЖЛИВО, ЗНОВУ ЗАГРИМЛЯТЬ ГАРМАТИ

Можливо, знову загримлять гармати,

І танк зімне пшеницю на лану,

І буде плакать і журитись мати,

Коли сини ітимуть на війну.

І хтось востаннє поцілує милу,

І хтось сльозу непрохану змахне,

А може, дехто втратить віру й силу,

Своє життя рятуючи одне.

Але не я… Я квиснути не стану,

Хоч як не буде боляче мені,

За нашу землю, дорогу й кохану,

Я рад прийнять на себе всі вогні.

За тих дітей, що бігають до школи,

За матерів, змарнілих у труді,

За рідні наші верби довгополі,

За наші дні, прекрасні й молоді.

І тут ні сліз, ні відчаю не треба,

І тут не треба страху і ниття —

Живе лиш той, хто не живе для себе,

Хто для других виборює життя.

 

   Цей пророчий вірш поета Василя Симоненка можна по праву вважати гімном людині, герою сучасності, яка пропускає через себе всі біди рідної землі.Фото без опису

  У Публічній бібліотеці селищної ради відбувся урочистий захід напередодні великого свята – Дня Захисника України. Організатори запросили учнів 8 класу Шишацької гімназії та учасника бойових дій АТО Олександра Волошина, щоб вшанувати Героїв, і минулого, і теперішнього часу.

   14 жовтня святкується відразу три свята. Перше – свято Покрови Божої Матері, друге – День українського козацтва, третє – День захисника України. Усі вони взаємопов’язані й виникали послідовно. Адже традиція свята Покрови пішла від наших славних козаків. З давніх-давен Божа Матір вважалася покровителькою усього українського козацтва. Цікаво, що вони настільки глибоко й щиро шанували образ Покрови Пресвятої Богородиці, вірили у її силу й урочисто відзначали цей день, що у народі закріпилася друга назва свята – Козацька Покрова. Тож, не дивно, що День українського козацтва теж припадає на 14 жовтня. Ця традиція належно підкреслює велике історичне значення козацтва в боротьбі за утвердження української державності та суттєвий внесок у сучасний процес державотворення. Козацька доба – одна з найяскравіших сторінок української історії, на славних прикладах якої виховувалося почуття національної самоповаги багатьох поколінь українців. Козацтво – звитяжна історія і велика гордість нашого народу, душа України, її надія і оберіг.

  Ця дата є символічною і тому цілком природно, що 14 жовтня святкують День захисника України. Воно спільне і для сивочолих ветеранів, і для тих, хто нині знаходиться на бойовому посту, і для майбутніх захисників держави.

  Українці особливо шанують оборонців рідної землі, які не шкодували життя і здоров’я заради свободи України та її народу. В боях за Батьківщину наші співвітчизники заслужено здобули славу неперевершених воїнів.

  Нинішні військовослужбовці Збройних Сил України та інших військових формувань є гідними наступниками попередніх поколінь захисників Вітчизни. Вони надійно стоять на захисті суверенітету, територіальної цілісності й недоторканості держави, миру та спокою нашого народу.

Фото без опису  Для учнів цей захід став непересічною подією. Адже їм випала нагода безпосередньо поспілкуватися з учасником бойових дій на сході України, капітаном, командиром зенітно-ракетної батареї 54-ї окремої механізованої бригади Олександром Волошиним. Він залюбки відповідав на питання дітей, розповідав захоплюючі факти про бойові сутички та ділився нелегкими спогадами. Також запросив усіх бажаючих взяти участь у благодійному забігу пам’яті героїв АТО «Шаную воїнів, біжу за Героїв України!».

  Закінчився захід словами привітання та вдячності від керівника бібліотеки Надії Голякової та кількома фото на згадку зі справжнім не вигаданим героєм нашого часу.

Прес-служба селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь