A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Шляхами подвигу і слави

Дата: 02.11.2018 08:54
Кількість переглядів: 814

Фото без опису    Невелика кімната у Жоржівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів приховує у собі дещо важливе. Тут власними силами у 2017 році за ініціативи односельчанина, учасника АТО, волонтера Михайла Мороховця створено кімнату-музей «Тризуб», присвячену подіям на сході України. Адміністрація навчального закладу підхопила ідею та приклала максимум зусиль для втілення її у життя.

   Швидко визначилися із приміщенням, а питання ремонтних робіт вирішили завдяки підтримці громадської організації «Сприяння Збройним Силам України «Булат»», з якою тісно співпрацював Михайло Миколайович. За волонтерські кошти встановлено нові віконні склопакети та вхідні двері. Коли кімната була готова, приступили до наповнення її експонатами. Щоб організувати справжній музей, зверталися за консультаціями до Полтавського обласного центру туризму і краєзнавства.

    Крізь прочинені двері осінні промені виграють на холодній сталі боєприпасів та їх уламків. Тут є і звичайні кулі, і протитанкові міномети, і пошматований вибухом метал снарядів. Їх збирали жоржівські хлопці, що брали участь у антитерористичній операції. В якості експонатів представлені не лише уламки, гільзи, бронежилети і каски - на стіні, наче кадри із фільму, розміщені фото з передової, зроблені бійцями-односельчанами: Юрієм Марченком, Василем Сурмаєм, Григорієм Бабичем, Миколою Пазюком, Володимиром Кедиком, Олександром Лузяніним. Вони зафіксували моменти сутичок із ворогом та їхні страшні наслідки. Проте найособливіші експонати - синьо-жовті прапори, кожен з яких розписаний атовцями вручну. На полотнищах нанесені і побажання, і мрії, і лірика…

Фото без опису   До ще не відкритого музею нас провів директор школи, депутат районної ради Сергій Цьова. У тісній співпраці з колегою, депутатом Шишацької селищної ради Сергієм Вітценком, вони показують приклад як робити спільну важливу справу.

    Організація кімнати-музею, присвяченої подіям АТО – це благородна місія, котра виховує почуття патріотизму, любові до рідного краю, шанобливе ставлення до подвигу односельчан, які відстоюють нашу незалежність і свободу там, у зоні бойових дій. Відвідуючи такі експозиції, мимоволі задумуєшся над цінністю кожної хвилини та про те, що ми повинні бути вдячними за мир. Не лише раз на рік, у відведену дату, а щоденно.

Прес-служба селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь