A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

АНОНС ПОДІЙ

Дата: 05.11.2018 10:49
Кількість переглядів: 724

Фото без опису

Сучасну амбулаторію первинної медицини розпочали будувати у Михайликах

    Як раніше повідомлялося влітку 2018 року було затверджено перелік проектів будівництва амбулаторій монопрактики. У великий список з 310 об’єктів внесено с. Михайлики Шишацької територіальної громади. Відповідно до Наказу Мінрегіону на будівництво амбулаторії по вулиці Євгена Коновальця з державного бюджету передбачено 3647,4 тисячі гривень. На співфінансування об’єкта депутатами селищної ради спрямовано 1343,6 тисячі гривень. Маємо гарні новини. У Михайликах вже розпочато будівництво сучасної амбулаторії. Всі заходи відбуваються у рамках реалізації реформи первинної допомоги у сільській місцевості і спрямовані на повну модернізацію існуючої інфраструктури – будівництво нових амбулаторій, облаштування навколишньої території, поліпшення умов надання послуг, забезпечення медичним обладнанням тощо.

 

У Гоголівському дитсадку відкриють другу групу

    Зважаючи на те, що демографічна тенденція у наших селах загалом невтішна, особливо приємно, коли до дитячого садочка з’являється черга. Саме така ситуація виникла у Гоголевому. Наразі дошкільний навчальний заклад відвідує 21 дитина. І наступного року прийде більше малечі, а місця замало. Прийнято рішення про необхідність відкриття ще однієї групи у садочку. Цього року виготовлено проектно-кошторисну документацію на ремонт закладу дошкільної освіти «Колобок». І вже розпочато роботи по заміні даху. Загалом вартість робіт становить 1 130 908 гривень. На проведення цих заходів виділені кошти з селищного бюджету та залучені інвестори: агрофірма «імені Довженка» в рахунок соціально-партнерської угоди спрямувала 280 тисяч гривень.

 

В ОТГ продовжують освітлювати вулиці

   Освітлення вулиць - важливий елемент благоустрою у населених пунктах Шишацької громади. В Управлінні житлово-комунального господарства, архітектури та містобудування наполегливо працюють над проектами щодо поточного ремонту установок зовнішнього електричного освітлення, приведення електромереж освітлення до необхідних норм та стандартів, забезпечення якісних показників освітлювальних установок та раціонального використання електроенергії. Раніше уже було встановлено понад 1300 світильників. А цього року нарешті засвітилося на вулиці Кирила Осьмака (від магазину «Рушничок» до вулиці Вершина) у Шишаках. Кілька десятиліть тому тут знаходились застарілі типи світлових приладів. Нині шлях освітлюватимуть 13 сучасних LED-ламп, які характеризуються довговічністю, енергозберіганням, потужністю і якістю світла. Також ще одна вулиця стала світлішою у Воронянщині Гоголівського старостинського округу. Тут проведено реконструкцію мережі вуличного освітлення, під час якої встановлено 18 ліхтарів з енергоощадними лампами. Загалом вартість виконаних робіт з освітлення вулиць Шишацької громади становить 198 125 гривень. Це кошти селищного бюджету, передбачені на розвиток інфраструктури населених пунктів ОТГ.

 

Покровське і Дмитрівка будуть з водою

    У багатьох селах нашої громади забезпечення водою - одна з найактуальніших проблем. Зокрема гостро вона постала у Покровському та Дмитрівці. На звернення жителів розроблено проект будівництва водопровідної мережі. Оскільки це доволі затратна річ, незайвою виявилася державна підтримка на розвиток ОТГ, яку вдалося залучити завдяки копіткій роботі спеціалістів селищної ради. Нині роботи з проведення водогону завершуються. На ці заходи освоєно державну субвенцію у розмірі 3 270 тисяч гривень, з місцевого бюджету до фінансовано 174 тисячі.

Прес-служба селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь