A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

ХИБНИЙ ВИКЛИК – ЦЕ ЗЛОЧИН!

Дата: 20.11.2018 09:45
Кількість переглядів: 1144

Фото без опису  

   101, 102, 103. На ці номери ми зазвичай телефонуємо, коли стається біда. Саме рятувальники, поліцейські та лікарі повинні за лічені хвилини прийти на допомогу. Однак часто люди користуються тим, що ці служби не можуть не реагувати на виклики.

      Дуже часто до пожежно-рятувальної служби надходять повідомлення зі стаціонарних та мобільних телефонів із проханням про допомогу від мешканців Шишаччини, котрі потрапили в різні ситуації. Проте серед них, на жаль, часто трапляються і неправдиві, тобто хибні виклики. Часто «від нічого робити» дзвонять діти або підлітки з мобільних телефонів і повідомляють неправдиву інформацію. Після цього вони спостерігають за швидкістю реагування на неї відповідних служб. А от дорослі переважно телефонують напідпитку чи у стані ейфорії.

    І ось зафіксовано новий випадок: 16 листопада 2018 року близько п’ятої вечора на екстрений номер 101 надійшло повідомлення від жителя Великої Бузови, про те, що за вказаною ним адресою стався витік газу. Диспетчером негайно було повідомлено Шишацьку дільницю газопостачання, які в свою чергу відразу направили фахівця для з’ясування обставин. Як виявилося, даний виклик - це жарти дорослих(!) жителів, які таким чином вирішили підняти собі настрій. Проте працівники надзвичайних служб обов’язково реагують і виконують свій обов’язок. Для них вагання має високу ціну – людські життя.

    Найприкріше те, що у сучасному суспільстві й досі трапляються випадки вандалізму, нищення громадської власності, хибні виклики спецслужб тощо. Такі люди, бавлячись, наносять шкоду в першу чергу односельчанам. Адже результатом жарту у нашому випадку стало те, що 20 тисяч населення через цинічну витівку несвідомих громадян могли не дочекатися допомоги і порятунку там, де це дійсно необхідно. Екстрені служби, такі як: служба порятунку, поліція, швидка допомога, обов’язково реагують на виклик, а цього разу лише згаяли час на з’ясування обставин.

    Шановні громадяни, просимо вас серйозно відноситися до роботи працівників спецслужб і думати про наслідки, до яких може призвести хибний виклик. Звертаємо увагу на те, що такі дії порушують статтю 183 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб», якою передбачено накладення штрафу у розмірі від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Селищний голова Олександр Тутка

начальник Шишацького РС Олександр Вільховий

начальник Шишацької дільниці Диканського РГП

ПАТ «Полтавагаз» Олександр Голишко

та інші спеціалізовані служби


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь