A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Scratch хакатон вносить креатив у шкільне життя

Дата: 06.12.2018 19:53
Кількість переглядів: 668

     У Києві на базі офісу агрохолдингу «Астарта-Київ» відбувся «Scratch хакатон» - дводенна подія, під час якої учні віком від 9 до 14 років змагалися в програмуванні. 15 команд з усієї України працювали над інноваційними проектами для вирішення соціальних проблем, використовуючи набуті знання зі Scratch (інтерпретованої динамічної  візуальної мови програмування, яка має за мету навчити дітей поняттю програмування і дає змогу створювати ігри, анімації чи музику). 

Фото без опису  Відрадно, що у цих змаганнях взяла участь команда «Дівочий батальйон» опорного закладу «Шишацька спеціалізована школа ім. В.І. Вернадського Шишацької селищної ради Полтавської області» у складі  Мізь  Ірини, Шупик Карини, Гордієнко Валерії (фасилітатор Вітценко В.М., учитель фізики  та інформатики).

  Змагання проводилися у трьох категоріях: «Екологія», «Здоровий спосіб життя», «Рослинництво». Наша команда працювала в категорії «Екологія» і зосередила увагу на проблемі «Утилізація твердих побутових відходів». Після визначення можливих рішень, учасники створили в Scratch навчальну гру, яка дає можливість  дітям 7-12 років з’ясувати, як правильно сортувати сміття  для утилізації, а потім перевірити свої знання за допомогою вікторини. Команда створила інноваційні рішення для важливої соціальної проблеми і презентувала  їх членам журі. Зрештою, учасники займалися розробкою та програмуванням цієї гри. Приємно, що журі  відзначило  високий рівень підготовки команди «Дівочий батальйон».

    Участь у хакатоні – це ознака активної громадянської позиції, професіоналізму та бажання зробити цей світ кращим. Під час змагань учні набули досвіду реалізації командного проекту з освітніх технологій,  отримали можливість працювати  в обмежених часових рамках, вивчити та застосувати нові технології у сфері освіти,  поспілкуватися з  менторами, які надихали команди на нові ідеї, ділилися своїми думками та допомагали практичними порадами.

    Дівчата  переконані, що  співпраця підвищує вірогідність спільної перемоги та більш швидкого досягнення результатів, і гарним тому прикладом була взаємодопомога учасників. Діти не тільки змагалися, а й активно відпочивали. Для них  була організована екскурсія на виставку робототехніки та проведені майстер-класи зі складання і програмування роботів.

   Команда «Дівочий батальйон» щиро вдячна організаторам та партнерам хакатону, зокрема генеральному директору ТОВ «АФ «ім. Довженка» С.В. Жиліну, керівникові проектів Департаменту з розвитку корпоративного партнерства агрохолдингу «Астарта-Київ» Л.В. Марачканець, заступнику директора із соціальних питань ТОВ «АФ «ім. Довженка» Т.І. Хлівній, фахівцю з корпоративних питань ТОВ «АФ «ім. Довженка» Н.В. Хорольській, водієві О.І. Діхтярю та тим небайдужим і креативним дорослим, які зібрали всіх разом, об’єднали спільною метою та дали змогу відчути захоплюючу атмосферу змагання.

Відділ освіти Шишацької селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь