A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

За що голосували депутати на черговій сесії селищної ради

Дата: 14.12.2018 14:58
Кількість переглядів: 452

   Цього вівторка відбулася сорок перша сесія селищної ради, де розглянуто 25 питань порядку денного, крім земельних та «Різного».

   Питання, внесені на розгляд сесії, стосувалися як поточного, так і наступного року. Зокрема внесено зміни до переліку проектів, що реалізовуються за кошти субвенції з державного бюджету на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад у 2018 році. Змінами передбачено придбання: посудомийної машини для харчоблоку опорного навчального закладу «Шишацька спеціалізована школа ім. В.І. Вернадського» (183 тисячі 460 гривень); кухонного обладнання та електричних побутових приладів для харчоблоку дошкільного навчального закладу «Ясочка» (249 тисяч 637 гривень); верстатів для обробки твердих матеріалів, ручного інструменту, моторизованного, зварювального обладнання та знаряддя для коммунального підприємства «Техкомунбуд» (260 тисяч 430 гривень).

   Також депутати погодили внесення змін до Програми соціального захисту найбільш вразливих верств населення «Турбота»  з метою надання адресної грошової допомоги, як додаткової пільги, у розмірі 50-відсоткової знижки з оплати житлово-комунальних послуг родині загиблого учасника антитерористичної операції у сумі чотири тисячі двісті одинадцять гривень.

   Додатково дофінансовується Програма «Питна вода Шишацької об'єднаної територіальної громади на 2017-2020 роки». Потреба у коштах в сумі 34 тисячі гривень виникла через необхідність виготовлення технічних умов для підключення до електричних мереж електроустановок новозбудованих артезіанських свердловин у Дмитрівці та Покровському.

   Внесено зміни до Програми «Депутатський фонд» Шишацької ОТГ з метою використання всіх запланованих для неї коштів. Протягом 2018 року депутати скористалися можливістю і спрямували передбачені для кожного з них 40 тисяч гривень на потреби своїх виборців. Більшість віддала ці кошти на заклади освіти, частина – на матеріальну допомогу хворим землякам.

   Депутати затвердили галузеві програми розвитку на 2019 рік. Зокрема із соціального захисту, освіти, культури; містобудівної  документації; охорони навколишнього природного середовища; будівництва, реконструкції та поточного ремонту вуличного освітлення; розвитку дорожнього руху; підтримки комунального підприємства «Техкомунбуд»; забезпечення пасажирського перевезення - «Громада без околиць»; цивільного захисту, пожежної безпеки та реагування на надзвичайні ситуації.

   Прийнято рішення про встановлення розміру батьківської плати за харчування дітей у дошкільних навчальних закладах та забезпечення харчування школярів загальноосвітніх навчальних закладах у 2019 році. Передбачено, що батьківська плата за харчування дітей у дошкільних навчальних закладах Шишацької селищної ради становитиме 30 відсотків від вартості одного дітодня: ясла – 9,14, а садок - 14 гривень у день. Пільгові категорії, як і раніше, повністю або частково звільняються від сплати за харчування дітей. У закладах загальної середньої освіти безкоштовно обідатимуть учні 1-4 класів та пільгові категорії 5-11 класів. Усе інше (сніданки та полуденки для початкової школи та обіди для старшокласників) можливе за умови відшкодування батьками вартості продуктів харчування.

   Відповідним рішеням сесії зараховано на повне утримання до відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання «Центру надання соціальних послуг Шишацької селищної ради» одиноку літню людину, котра не здатна себе обслуговувати.  Кількість підопічних відділення, що розташоване в Яреськах, зростає, а існування самого відділення – під загрозою. Заклад, як і Яреськівська сімейна амбулаторія (обидві установи знаходяться в одній будівлі), отримав попередження від керівництва Яреськівської сільської ради про припинення газопостачання у разі, якщо не буде відшкодування вартості житлово-комунальних послуг і за ті приміщення, які відділення Центру не використовує.
   Після завершення сесії до депутатів звернувся присутній на засіданні голова райдержадміністрації Віктор Іваненко. Він повідомив, що у 2019 році з необхідних на утримання Шишацької центральної районної лікарні коштів – 22 мільйони – держава виділяє лише 12. Тому необхідне дофінансування з місцевих бюджетів. Крім цього, перед депутатами виступив начальник районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Віталій Шульженко. Центр також потребує  підтримки селищного бюджету.

   Депутати взяли інформацію до відома і незабаром обговорять на засіданні постійних комісій. До завершення року їм ще належить прийняти найважливіший документ – бюджет-2019. Адже всі затверджені на цій сесії програми не діятимуть без фінансового забезпечення, на яке, найперше, очікують школи, дитсадки, установи соціального захисту, сільські заклади первинної медицини.

   Тож як збалансувати бюджет, аби він усіх задовольняв, і, крім цього, залишити його, як і в попередні роки, таким, що розвиває громаду, а не просто утримує, - про це та багато інших проблем депутати думатимуть у найближчі дні. Без гарячих дискусій і компромісних рішень, звичайно, не обійдеться. Але у розумному спорові, як відомо, народжується істина.

Прес-служба Шишацької селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь