A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Не дотримуєтесь правил благоустрою? Чекайте в гості екологічного інспектора!

Дата: 15.01.2019 08:18
Кількість переглядів: 1392

   Тема наведення належного порядку на території нашої громади, проблеми, що виникають на цьому непростому шляху, неодноразово висвітлювалися в засобах масової інформації та на сайті ОТГ. І сам процес налагодження цивілізованого поводження з твердими побутовими відходами, і виховання у людей відповідального ставлення до цього – це затратна і невдячна справа. Однак вибору у нас немає. Бо так вимагає закон і… здоровий глузд.

   Минуло кілька місяців відтоді, як у селах нашої громади з’явилися сміттєві баки і техніка комунального підприємства почала вивозити тверді побутові відходи на єдиний сертифікований полігон. Перші підсумки цього проекту залишають бажати кращого. Про це доповів директор «Техкомунбуду» Петро Корсун представникам депутатського корпусу, керівництву та старостам ОТГ. Комунальники потерпають від збитків, що у перспективі будуть зростати, якщо ми спільними зусиллями не вплинемо на ситуацію. 

   Причина – недостатня кількість договорів між юридичними, фізичними особами та комунальним підприємством, що автоматично робить вивезення сміття затратнішим. І несвоєчасна проплата за тими угодами, що існують. 

   Тож шановні жителі Шишацької об’єднаної територіальної громади! Доводимо до вашого відома, що сортувати й утилізувати сміття, яке ви продукуєте у процесі своєї життєдіяльності, вас зобов’язує ЗАКОН! Не комунальники це вимагають від вас, а чинне законодавство країни, громадянами якої ви є. Комунальники лише допомагають вам у виконанні вашого громадянського обов’язку!

   І ще важливий момент: на утримання комунальної служби, функціонування полігону твердих побутових відходів йдуть кошти з ваших податків. Тож безвідповідальним ставленням до своїх обов’язків ви наносите шкоду в першу чергу собі. Ви руйнуєте те, що створювалося за ваші гроші і для вашого блага.

   Дивно звучать відмовки укладати договір деяких жителів громади: «У мене сміття немає!» За законом така причина не спрацьовує. Також законодавство забороняє спалювати чи закопувати тверді побутові відходи (крім органіки, яку можна компостувати і потім використовувати як добриво).

   Аби одні жителі ОТГ не були розумнішими за інших, незабаром у нашій громаді почнуть працювати екологічні інспектори. Вони фіксуватимуть факти порушення правил благоустрою, що буде підставою для штрафу, який у рази перевищуватиме оплату за вивезення сміття. А штрафи, як відомо, йдуть у місцевий бюджет. Тож вирішуйте, якою сумою ви будете розраховуватися з комунальною службою: 14 гривень 20 копійок на місяць, чи від 340 до 1360 гривень за одне порушення (для фізичних осіб, для юридичних – від 850 до 1700 гривень).

  Ознайомитися з Правилами благоустрою, що затверджені депутатами на 13 сесії ще 5 серпня 2016 року, ви можете на сайті Шишацької об’єднаної територіальної громади у розділі «Офіційні документи». У цих Правилах є посилання на відповідні закони. Тож кожен може переконатися, що дотримання порядку на території громади – це не чиясь особиста забаганка, а звичайна норма цивілізованого життя.

   Якщо говорити про цивілізацію, то не зайве нагадати тим громадянам, які користуються сміттєвими баками, що вони не розраховані на відходи сільськогосподарської діяльності (такі, як гній, гарбузиння тощо), для утилізації трупів тварин та інших подібних речей.

   Будьмо людьми! А ще краще – будьмо розумними людьми!

Прес-служба Шишацької селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь