A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Куди пішли депутатські гроші

Дата: 25.02.2019 13:24
Кількість переглядів: 837

   З минулого року в нашій громаді діє програма про депутатський фонд. Кожен з народних обранців може у рамках закону розпорядитися коштами селищного бюджету у сумі 40 тисяч гривень. Ця програма, ініційована керівництвом громади і підтримана рішенням сесії, важлива для розуміння кількох речей. По-перше, вона демонструє громадські пріоритети мешканців населених пунктів ОТГ, оскільки депутат – представник людей і виразник цих пріоритетів. По-друге, "власні" кошти – це можливість для народного обранця зробити свій, а не колективний вибір, а відтак проявити і особисту відповідальність.

   Подібна практика діє у різних радах різних рівнів. Мають свій депутатський фонд і народні депутати України, і обласні. От тільки коштами там розпоряджаються, звичайно, у багато разів більшими, ніж представники місцевих рад.

   Підсумовуючи перший досвід нашої ОТГ, варто відзначити найголовніше: 22 із 26 депутатів селищної ради або повністю, або частково спрямували свої 40 тисяч гривень на освіту. Отже, ця галузь - беззаперечний авторитет.

   Зокрема, Віталій Іваниця, Ольга Попович, Микола Антоненко, Олександр Копиця, Михайло Степаненко витратили депутатські кошти на придбання шкільного обладнання. Ольга Чтєнцова і Олексій Лубенець склалися на ремонт частини приміщення загальноосвітнього закладу для встановлення спортивних тренажерів; Олег Жуган та Володимир Веклич – на придбання тіньових навісів для навчально-виховного комплексу; Зоя Семидідько і Лілія Титаренко оновили оргтехніку, предмети і матеріали в дошкільному закладі; Василь Лубенець, Олександр Іващенко, Віктор Кубата замінили частину вікон у дитячому садочку, Володимир Брехунцов – у школі.

   Деякі депутати розділили кошти за різними напрямками. Світлана Шрамко охопила і школу, і дитсадок, і місцевий СБК; на освітлення осередку культури та шкільного подвір'я, придбання тенісного столу витратила "депутатські" Алла Дерій; Сергій Вітценко одну половину коштів віддав школі і дитсадку, іншу – як матеріальну допомогу учасникам АТО; Олексій Хомлюк оновив меблі у дошкільному закладі, придбав дитячий майданчик та підтримав матеріальною допомогою двох жителів громади; Сергій Петров спрямував кошти на меблі для офісу муніципальних послуг та поточний ремонт шкільного спортзалу; Юрій Цьова придбав спортивний інвентар для односельців та оргтехніку у дитсадок; Олександр Безсонов теж потурбувався про дошкільнят та підтримав матеріальною допомогою мешканця громади.

   Частина депутатів не розпорошувалися на різні заходи. Зокрема Олександр Іваниця спрямував кошти на дитячий майданчик; Сергій Скороход придбав матеріали для благоустрою території навчально-виховного комплексу; Аліна Базан витратила депутатський фонд на облаштування ганку адмінприміщення (колишнього готелю "Псьол").

Прес-служба Шишацької селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь