A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

У Пришибі полагодили дорогу і відзначили День села, а в Шишаках розпочали будівництво тротуару і готуються до свята громади

Дата: 01.08.2019 14:14
Кількість переглядів: 1073

Фото без опису   Напружені трудові будні тісно переплітаються в нашому житті з короткими митями літнього перепочинку – традиційними сільськими святкуваннями. Напередодні  Дня Пришиба у селі поремонтували основну вулицю – Полтавську. Дорожня бригада комунального підприємства “Техкомунбуд” докладала всіх зусиль, аби встигнути завершити роботи до важливої події.

   Події, котра зібрала у центрі села численну пришибську родину. Односельців, найперше, привітала староста Людмила Шабельник. Вона відзначила, що попри складнощі сучасного життя у рідному краї  відбуваються помітні хороші зміни. Це й ті самі ремонти найважливіших соціальних об’єктів – доріг, водогонів; і створення нових структур, зокрема Офісу муніципальних послуг, що, незважаючи на солідну міську назву, виконує вкрай необхідну для села звичайну комунікативну функцію. В оновленому приміщенні старостату люди отримують соціальні, адміністративні, нотаріальні, реабілітаційні послуги, а також можуть звернутися до перукаря чи швачки. І, найголовніше, - все це тут, на місці.

   Також за допомоги агрофірми імені Довженка виконані капітальні ремонти  з укладання тротуарної плитки на порогах  школи, дитсадка та ФАПу, а товариства “Райз Північ” - придбано частину обладнання для перукаря та медичних послуг.  За кошти місцевого бюджету провели ремонт покрівлі спортзалу школи та придбали нові меблі в шкільну їдальню і парти в перший клас.

   Тож Людмила Олександрівна щиро подякувала усім за співпрацю – і керівникам агроформувань та громади, і місцевим фермерам, підприємцям, різним колективам загалом та кожному жителю зокрема, які трудяться на благо розвитку рідного краю. Щирі слова вдячності місцевому люду за збереження рідного села та привітань з нагоди свята підтримав у своєму виступі селищний голова Олександр Тутка.

   А далі, за традицією, полинули ліричні поздоровлення усім землякам від місцевих аматорів сцени: Наталії Подобної, Таміли Чмир, Григорія Закладного, Каті Паламар, Саші Книша, Ані Тимошенко, вихованців Пришибського навчально-виховного комплексу, Владислава Гапусенка, ансамблю “Червона калина” та тріо “Родина”, Сергія Чорнобая й Оксани Талько.

   Звучали ці привітання і для найменших жителів краю – Саші Новосельцева, Юлі Бабенко, Софійки Борн, Соломійки Глушко, і для тих, кому за 90: Ганни Данилівни Піхоти, Софії Павлівни Омеляненко, Ганни Луківни Біленко, Івана Яковича Криворучка та Софії Іванівни Юрченко, а також численних ювілярів і номінантів Дня села. Серед них – молоді подружні пари, які щойно поєднали долі: Володимир та Ольга Безручки, Руслан та Аліна Воронянські, Олександр та Ольга Глушки. І ті, з кого новачки у сімейному житті повинні брати приклад – золоті ювіляри Іван Петрович та Катерина Миколаївна Зігаренки.

   Свято прикрасили усі традиційні частування-віншування, до створення яких доклали чимало душі і зусиль місцеві організатори. Особливого колориту додав спеціальний гість програми від народного депутата Олега Кулініча – гурт “Гетьман”.

 

   А в Шишаках тим часом готуються до відзначення четвертої річниці громади. І теж не обійшлося без хороших новин. Напередодні свята розпочато капітальний ремонт частини тротуару по вулиці Кирила Осьмака – в одному з найбільш небезпечних пішохідних місць – на перехресті Вершини. Як уже повідомлялося, проект реалізується за кошти державної субвенції на розвиток об’єднаних територіальних громад та частки місцевого бюджету.

У ці дні також ТОВ “ДРСУ Полтава”, що виконує ремонт тротуару, приступає і до дорожнього полотна по вулиці Осьмака (від колишнього адмінприміщення “Райсільгосптехніки до Вершини). Затримка з ремонтом однієї з головних автомагістралей селища відбулася через проведення тендерних процедур, до чого зобов’язує вартість  робіт - понад 800 тисяч гривень. Тендер відбувався у два етапи, оскільки у ньому брав участь лише один претендент.

Отож усі законотворчі вимоги дотримано, і виконавець може приступати до поточного середнього ремонту вулиці, кошти на який спрямовано із селищного бюджету. Замовник робіт (і по тротуару, і по дорожньому полотну) – Управління житлово-комунального господарства, архітектури та містобудування селищної ради.

Прес-служба селищної ради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь