A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Коли дощ – хороша прикмета

Дата: 23.08.2019 07:43
Кількість переглядів: 1041

Фото без опису   Не можна сказати, що це був аж такий великий дощ, але все-таки відзначення Дня села у Ковердинобалківському старостинському округу він трішки освіжив. Кажуть, що дощ – завжди на добро. Тож будемо сподіватися, дощ на День села – це хороша прикмета: збиратися землякам на це свято ще багато років.

   Але ніякий дощ не міг зупинити дитячого захвату від розваг на горці та батуті, а дорослого – від насолоди щирою піснею у виконанні місцевих та запрошених талантів.

   Під навісом новенької сцени для земляків виступав ансамбль «Ковердяночка» у складі Ольги Лещенко, Наталії Тривайло, Ольги Таргоній, Галини Барило, Наталії Денисенко, Галини Денисенко, Валентини Кулаги, Алли Вовчок; солісти Владислава Тривайло, Сабіна Шашко, Анна Маслівець, Тетяна Антонь, Ліза Горнило, Ліля Сливка, Олександра Тереля, Даша Різнічук, Микола Швець, Іван Сисюк.

   Гостем концертно-розважальної програми став уже знайомий ковердинобалківцям вокально-інструментальний ансамбль «Ритм» з Хомутця, що завжди дарує якісну музику і гарний настрій.

   Духовну частину заходу прикрасила виставка творчих робіт вишивальниці Наталії Федорової, майстерність художника Віктора Цапка, а смачнючим свято зробили аромати шашлику та відомого козацького кулешу з Великого Перевозу.

   Привітали жителів сіл Ковердинобалківського старостинського округу, традиційно, староста Іван Антонь та селищний голова Олександр Тутка. У вітальних словах не обійшлося і без гіркої цьогорічної правди: нещодавно ковердинобалківці, як і великоперевізці, позбулися важливих робочих місць через ліквідацію тваринницької галузі місцевим сільгоспвиробником. На жаль, вплинути на ситуацію, де є власник бізнесу, який сам вирішує, в якому напрямку розвиватися, неможливо. Скорочення робочих місць – це біда не тільки для конкретної людини та її родини, але й загалом для громади.

   Однак надією села завжди залишаються люди, котрі віддані йому не зважаючи ні на що. Саме їм – творцям власного й загальнодержавного добробуту, хранителям родинних цінностей і духовних надбань, подвижникам минулого і сьогодення, сподіванням майбутнього і присвячувалося Свято краю.

   Серед них – наймолодша жителька краю Вероніка Заїка і найповажніша – 91-річна Євдокія Козел; наймудріша подружня пара – Наталія Іллівна і Василь Васильович Федорченки, котрі прожили разом 59 років, і подружжя Володимир та Євгенія Терещенки, Іван та Оксана Луценки, котрі святкують перший п’ятирічний ювілей; іменинники святкового дня  (а їх було аж троє!) Родіон Корман, Наталія Денисенко, Марія Антонь  та багато інших відзначених і нагороджених.

   Допомогли по-урочистому привітати односельців, як завжди, місцеві фермери. Матеріалами для побудови сцени просто неба підсобило агроформування, а трудилися над її облаштуванням благоустрійник Григорій Блоха та староста Іван Антонь. Іван Юрійович вдячний усім землякам, котрі підтримали проведення свята і взяли в ньому безпосередню участь.

Прес-служба селищної ради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь