A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Пошукайте на власному дворищі чи біля нього амброзію – обов’язково знайдете

Дата: 01.09.2019 13:01
Кількість переглядів: 826

   Боротьба з амброзією - одна з тем, що активно обговорюється в нашому суспільстві. І всі начебто добре розуміють, що це сучасне екологічне лихо. Однак реагують так мляво, що лихо може набрати масштабів катастрофи.  Про це та інші проблеми говорили депутати на черговій сесії селищної ради.

   На постійних комісіях та власне самому пленарному засіданні сесії розглянули 274 питання порядку денного, переважна більшість з яких - земельні. Зокрема вкотре погодили перелік проєктів, що будуть реалізовуватися за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад. Комісія Мінрегіону відхилила придбання обладнання для Центру надання соціальних послуг. Тож кошти, сплановані на це придбання, будуть основою чергового проєкту, що знову поїде на затвердження до Києва.

   Також депутати проголосували за внесення змін до Програм охорони навколишнього середовища; розвитку дорожнього руху та питної води. Жваве обговорення викликала тема боротьби з амброзією, на що планується залучити кошти з обласного бюджету  - за умови співфінансування з селищного бюджету. Про амброзію говорили й писали у ЗМІ багато разів, однак вона процвітає і розкошує в усіх населених пунктах громади й поза їх межами. Депутати наголосили на тому, що активізувати відповідальність людей (юридичних і фізичних осіб) треба з допомогою інспектора з благоустрою. А методи боротьби були випробувані різні: закуплялися й препарати для боротьби з небезпечним бур’яном, велося й інтенсивне скошування карантинної рослини. Але результат буде лише тоді, коли заходи вживатимуть всі і всюди одночасно.

   Крім цього, учасників засідання цікавив хід дорожніх робіт в тій частині, що стосується підпорядкуванню Управлінню житлово-комунального господарства, архітектури та містобудування селищної ради. Начальник Управління Дмитро Петренко озвучив суми, що витрачаються на ремонти доріг та тротуарів, пояснив їхнє походження. Усе прописано в проектно-кошторисній документації, що має кожен вид робіт. Необхідна документація проходить цілу чергу дозволів і затверджень (у деяких випадках - навіть міністерських) і є загальнодоступною інформацією. Тобто не треба гадати і вигадувати, куди пішли кошти. Можна ознайомитися з документами і мати реальне уявлення по темі. Зокрема, за одним з проєктів у центрі Шишаків планується облаштування кількох пішохідних переходів по колу. Саме на завершення цього плану депутати й перерозподіляли залишки коштів з ремонту вулиці Кирила Осьмака.

   Керівник фінансового управління Петро Явтушенко представив звіт про виконання селищного бюджету за перше півріччя 2019 року. Звіт затвердили по доходах у сумі 84 мільйони 518 тисяч 645 гривень 88 копійок; по видатках – 80 мільйонів 905 тисяч 432 гривні 13 копійок. Наступним питанням порядку денного внесли зміни до селищного бюджету на 2019 рік. Зокрема передали субвенцію районному бюджету для придбання м’якого інвентаря дитячому відділенню ЦРЛ (35 тисяч гривень) та забезпечення інсуліном жителів громади (110000 гривень). Також спрямували 30 тисяч гривень місцевій поліції для придбання пально-мастильних матеріалів; обласному бюджету – близько 235 тисяч гривень для опорного закладу та 68,5 тисячі гривень – для фітосанітарних заходів щодо боротьби з амброзією.

   Також депутати дофінансували  заплановані на цей рік статті видатків селищного бюджету, зокрема щодо підтримки комунального підприємства «Техкомунбуд», завершення будівництва приміщення пожежної охорони у Михайликах та інші.

   У «Різному» учасники засідання заслухали керівника відділу освіти селищної ради Наталію Караваєву. Наталія Миколаївна повідомила про звернення батьківського комітету Воскобійницької школи щодо їхнього бажання створити на базі закладу ліцей. Іншим питанням для депутатського обговорення стала схема маршрутів шкільних автобусів.

Прес-служба селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь