A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

У Великій Бузові відкрили "Розважальний острів". На черзі - Тищенки

Дата: 05.09.2019 16:10
Кількість переглядів: 1480

   Якщо дослівно цитувати ідейного організатора Великобузівського старостинського округу Геннадія Світличного, то зміни у нашому житті відбуваються так: «Вийдіть із зони комфорту – і ви досягнете більшого!»  Як це робити – невгамовні жителі округу демонструють постійно.

   Ідея зазвичай народжується в одній голові, а потім швидко знаходить підтримку в десятків умів і рук. Свого часу закоханий у власну справу вчитель трудового навчання, креслення та інформатики Геннадій Світличний звернувся до представництва однієї з відомих марок ручних електроінструментів, розповів про свою школу, учнів, їхнє бажання освоювати творчу працю і розвиватися, бути корисними собі та суспільству. І в результаті – фірма підтримала ентузіастів якісним обладнанням.

Згодом шкільна родина округу прославилася на всю країну участю в проєкті агропромхолдингу «Астарта-Київ» і за його підтримки створила со-ціальне підприємство – майстерню виробів з деревини, де діти вчаться працювати і заробляти водночас. Отримані кошти спрямовують на подальший розвиток майстерні, а отже, і свій власний.

   Не проминули великобузівські активісти й нагоди позмагатися в обласному конкурсі проєктів «Бюджет участі». Обрали тему, підготували заявку і зібрали необхідну кількість голосів земляків (практично подвірним обходом), чим змогли залучити на реалізацію задуму близько 150 тисяч гривень з обласного та селищного бюджетів.  А цієї неділі (символічно – у День знань) нарешті урочисто і зворушливо відкрили свій «Розважальний острів» просто неба. Хоча «відкрили» - звучить дуже просто. Адже до цього багато днів поспіль над його облаштуванням  трудилися усі, кому небайдуже, як виглядатиме рідне село, де відпочиватимуть душею і тілом його жителі. Усі, хто не побоявся вийти із зони комфорту – зі звичного розпорядку життя, аби зробити разом важливу справу. На «Острові» працювали пліч-о-пліч і ті, кому кілька рочків від роду, і ті, кому далеко за кілька десятків…

   «Острів» - це сцена для концертів чи перегляду кіно під відкритим небом (що у Великобузівському старостинському округу вже стало приємною звичкою); це багато зручних сучасних лавочок, частина - з навісами від сонця чи дощу; це тенісні столи із всепогодним покриттям; волейбольна сітка та баскетбольні щити. «Острів» - це місце, де громада не просто відпочиватиме, а буде гуртуватися для загальних корисних справ. Про це мріють ініціатори гарного почину. Вони вийшли із зони власного комфорту – повсякденного життя, де є професійні та родинні обов’язки, і мріють, аби це зробили й інші. Аби ті, хто не брав участі у створенні «Острова», знайшли час і можливості прийти сюди для відпочинку, спілкування з друзями, обговорення планів для розвитку рідного краю. «Острів’яни» мріють, аби зірки, що вони запалюють, були комусь потрібні. І тоді вони зрушать гори.

   Хоча, в принципі, уже зрушили. Не встигли відійти зашпори від реалізації одного задуму, як  потіє чоло над іншим. Ніхто не сумнівався в тому, що «Бюджет участі» для жителі округу триватиме й далі. Цього року вони подали проєкт по Тищенках. Він буде у рази кращий за великобузівський, переконують ідейники. І бюджет солідніший  - понад 280 тисяч гривень.

   Крім цього, учні Великобузівського навчально-виховного комплексу Юлія Рибченко та Назар Марюхна щойно повернулися з крутого, як вони стверджують, семінару-тренінгу “Шкільний бюджет участі Полтавської області”, що проходив у селі Потоки Кременчуцького району. Попередньо вони подали заявку, пройшли відбір та потрапили до сотні щасливчиків, котрих навчали, як зробити власну школу кращою, і які працюють над проєктами, що прийматимуть в обласній раді з 20 вересня по 20 жовтня. Мають власний задум і у Великій Бузові – на шкільному подвір’ї облаштувати класну кімнату для проведення уроків просто неба. Побажаймо юним ентузіастам та їхнім наставникам успіху, а усім, хто читає ці рядки, - брати приклад з першопрохідців!

   В урочистому відкритті «Розважального острова» взяли участь голова Полтавської облради Олександр Біленький, староста округу Катерина Цьова, затупник селищного голови Тетяна Цимбалюк, начальники відділів освіти та культури нашої громади Наталія Караваєва і Любов Титаренко, місцеві та запрошені артисти – ансамбль «Дівчата» Шишацького селищного будинку культури, організатори проєкту, їхні земляки. І в усіх виступах, що складалися зі слів гордості за успіх людей, котрі живуть і працюють поруч з нами, та вдячності цим справжнім патріотам рідного краю, звучала головна думка: важливо не те, що у Великій Бузові тепер мають лавочки, де посидіти, чи сцену, де поспівати, чи спортивний майданчик, де потренуватися; важливо не те, що залучено 150 тисяч гривень, адже у рамках обласного чи місцевого бюджетів – це зовсім незначна сума; важливо те, що люди виявили ініціативу, доклали власні зусилля – і отримали результат: реальні корисні речі і задоволення від того, що все вдалося. Вийшли із зони комфорту – і мають тепер ще кращу зону і більше комфорту.

Прес-служба селищної ради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь