A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Конкурси, проєкти, перемоги. Розвиваємо громаду разом!

Дата: 01.11.2019 13:45
Кількість переглядів: 1462

Фото без опису   Нещодавно озвучено переможців цьогорічного конкурсу «Бюджет участі Полтавської області». Вже традиційно у ньому беруть участь і перемагають жителі нашої громади. Зокрема нинішнього року переможцями стали проєкти Наталії Слізко - з Гоголівського - та Юлії Рибченко  - з Великобузівського старостинських округів.  Реалізація їхніх ідей (облаштування зон корисного дозвілля у Гоголевому і Тищенках) відбудеться за кошти обласного та селищного бюджетів у 2020 році.

   Також цими днями відбулося засідання іншої комісії, котра вирішує долю учасників конкурсу проєктів розвитку територіальних громад Полтавської області. Які результати має наша громада, коментує начальник інвестиційного відділу селищної ради Роман КЛОЧКО.

   - Наш проєкт і цього року отримав «добро» від членів комісії. Нагадую, що саме завдяки участі в цьому конкурсі раніше нам вдалося залучити кошти з обласного бюджету (половину необхідної суми) для придбання сміттєсортувальної лінії, автомобіля МАЗ з причепом.

   А тепер маємо на меті реалізувати чергову ідею під назвою «Розвиток туристично-дозвіллєвої інфраструктури в межах Шишацької ОТГ». Загальна вартість проєкту – 700 тисяч гривень. По 350 тисяч з обласного та селищного бюджетів будуть освоєні наступного року для створення капітальних туристично-дозвіллєвих зон у кожному старостинському округу. У самих Шишаках таким місцем буде слугувати парк біля будинку культури. Облагородити його планується за рахунок альтанки, гойдалки, різних декоративних елементів, зокрема ємкостей для квітів, нових сміттєвих урн та літньої сцени.

   У Великому Перевозі, Баранівці та Покровському передбачається обладнати туристичні місця на березі Псла. З усіма необхідними атрибутами для приємного дозвілля місцевого населення та заїжджих відпочивальників. Це і облаштування пірсу, аби зручно було підпливати до берега байдарками; і створення умов для наметів тощо. У селах, де немає виходу до річки, подібні зони будуть розташовані в інших привабливих місцинах на лоні природи.

   Наша громада зачаровує усіх неймовірними краєвидами, а якщо ми додамо до цього ще й побутові зручності та естетичне оформлення – це буде плюс для туристичного розвитку краю.

   А нині триває онлайн-голосування в інших змагальних напрямках. Цього разу беремо участь у загальноукраїнському конкурсі, що має назву «Всеукраїнський громадський бюджет Полтавської області». Він дає можливість залучити кошти державного бюджету. І суми там серйозні, але й конкуренти – також «ваговики». Адже нам доводиться суперничати з містами області, де кількість жителів значно більша, ніж у нас, а відтак – і електронні голоси назбирати простіше. Однак ми не опускаємо руки, адже маємо благородну мету: врятувати джерела і природні криниці на території нашої громади. Проєкт під номером 16 так і називається - «Відновлення та впорядкування природних питних джерел води у межах Шишацької ОТГ». Його бюджет – майже один мільйон двісті тисяч гривень. Детальніше ознайомитися з ним і відповідно підтримати можна на сайті Полтавської обласної державної адміністрації vgb-poltava-budget.e-dem.in.ua. Голосування триває до 13 листопада.

   Крім цього, учні Великобузівського навчально-виховного комплексу подали три проєкти на участь у першому «Шкільному громадському бюджеті». Їхні ідеї мають на меті створення класу під відкритим небом, встановлення системи вентиляції у шкільній майстерні та  придбання сучасного обладнання для закладу. Підтримати проєкти школярів можна за посиланням poltava-obl-school-budget.e-dem.in.ua. Номери – 9, 10 та 105. Кожен з проєктів (а голосувати можна за всі три) коштує 100000 гривень, які у разі перемоги першопрохідці шкільного бюджету участі з Великої Бузови зможуть залучити на розвиток рідної школи. Голосування триває до 15 листопада.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь