A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Новий підвісний місток у Шишаках – проєкт, що реалізовано за спонсорські кошти

Дата: 10.11.2019 14:34
Кількість переглядів: 2560

   Щойно  розпочалося втілення цього задуму у життя, як це одразу спричинило хвилю негативу в  розмовах серед жителів громади. Бо, без сумніву, є безліч життєво важливих питань, невирішених проблем, котрі у кожного на устах та в думках. А місток – це так, начебто несуттєво. Тому й реалізований він був не за кошти селищного бюджету, а за спонсорські капіталовкладення. 

   Ідея організувати пішохідний маршрут через ставок виникла давно. Селищний голова Олександр Тутка з колегами, відвідуючи інші громади, переконався, що подібні куточки благоустрою стають своєрідною культурно-туристичною родзинкою сіл чи селищ, ненав’язливим, наче створеним самою природою місцем, де охоче відпочивають, фотографуються, рибалять, спілкуються і просто приємно проводять час усі жителі - від малого до старого. А ще обов’язково навідуються гості, аби залишити у фотоспогадах пам’ять про свою подорож до цього краю.

   Крім дозвілля, місток створює ще й додаткові побутові зручності – з’єднує два береги, а відтак спрощує сільські пішохідні маршрути.

   Задум селищного голови від самого початку підтримав, на жаль, вже нині покійний Михайло Ясківець. За ділового сприяння Михайла Олексійовича ідея швидше зрушила з відправної точки. 

   Спонсорську допомогу надали приватне підприємство “Українська сервісна бурова компанія” (керівник Віктор Мазнєв), ГПУ “Полтавагазвидобування” (Олександр Кобеза), ТОВ “Сустр-19” (Леонід Зінченко), ТОВ “Агрофірма імені Довженка” (Сергій Жилін).

   Власне самим будівництвом опікувалися керівник Петро Корсун та працівники комунального підприємства “Техкомунбуд”, зокрема Валерій Іваниця, Олександр Мілацький та Микола Крамар.

   Комунальники подбали і про облаштування  місця відпочинку біля містка. Розчистили від заростей берегову зону, встановили бесідку, мангал, столик та лавки, сміттєві баки.

   З настанням перших сутінків на містку вмикаються ліхтарі, тож за хорошої погоди він доступний для прогулянок цілодобово.

   Так людська праця у поєднанні з природою створила один з найгарніших куточків для відпочинку шишачан та гостей краю.

   Залишається сподіватися (надіятися, вірити, благати), що цей дарунок громаді від громади буде цінуватися належним чином. Що його берегтимуть, як щось своє, рідне, бажане. Не ламатимуть перил, не різатимуть труб, не битимуть ліхтарів, не залишатимуть у бесідці чи навколо слідів щедрого застілля. Що про людське перебування тут нагадуватимуть не сміття на містку і під містком, а гарні фото в соцмережах з нагоди весілля, народин, ювілеїв чи просто зустрічей із друзями.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь