A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

День української писемності та мови у Гоголівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів ім. М. В. Гоголя

Дата: 11.11.2019 16:21
Кількість переглядів: 258

   Це свято було встановлено Указом президента України від 6-го листопаду 1997-го № 1241/97 і відзначається щороку на честь українського літописця Нестора - послідовника творців слов’янської писемності Кирила та Мефодія. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора-літописця і починається писемна українська мова.

   8 листопада у Гоголівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів імені М. В. Гоголя відзначили День української писемності та мови.

   Учні 8,9,10,11 класів нашої школи разом з вчителями долучилися до Всеукраїнського диктанту національної єдності. Щороку наші школярі беруть участь у написанні радіодиктанту, щоб з'ясувати, чи добре знають українську мову та продемонструвати єдність з усіма, хто любить і шанує українське слово. Бо українська мова є невід'ємним багатством кожного з нас. Досконале знання та майстерне володіння мовою - один із головних інструментів досягнення життєвого успіху.

   Диктант був проведений об 11:00. Текст радіодиктанту у прямому ефірі читав відомий мовознавець, автор підручників і посібників з української мови та літератури Олександр Авраменко, який складав текст диктанту останні 13 років. Цього року автор вніс у текст кілька елементів на перевірку нової редакції чинного правопису. Цього року вперше диктант можна було перевірити вже через 15 хвилин після його написання.

   Для учнів 2-11 класів було проведено свято «Бринить, співає наша мова, чарує, тішить і п’янить…»

Мета: навчати розумінню того, що українська мова – наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава, розширювати знання про красу і багатство української мови, ознайомити дітей з українськими звичаями; пробудити почуття національної гідності; формувати   соціальний досвід у підлітків, успадкування духовних надбань і досягнення високої культури міжнаціональних взаємин,  виховувати толерантність до національних меншин та повагу до культурної спадщини рідного народу, любов до рідної мови, рідного краю, його традицій, почуття поваги до всього свого українського, бажання розмовляти рідною мовою.

   Учні 8-9 класів продемонстрували свої декламаторські здібності, танці та пісні про рідну мову. Усі присутні переглянули відеоролики про започаткування та відзначення Дня писемності та мови. Сьогоднішня зустріч – це ще одна сходинка до взаєморозуміння і мовного єднання, до якого ми всі так прагнемо!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь