A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Дмитрівка і Покровське — з водою. Шишачани чекають

Дата: 21.11.2019 15:26
Кількість переглядів: 1181

 Фото без опису  Реалізація проєкту щодо забезпечення частини жителів Дмитрівки та Покровського питною водою тривала два роки, при цьому останній рік був витрачений на узгодження необхідної документації в «Полтаваобленерго».

   Будівництво свердловин та водогонів здійснювалося за кошти державної субвенції на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад, обласного та селищного бюджетів. Загальна сума капіталовкладень становить близько п’яти мільйонів гривень. Протяжність водогону: у Покровському – 2,9 кілометра, у Дмитрівці – 1,7 кілометра; глибина свердловин - відповідно 220 та 165 метрів.

   Вода – стратегічно важлива складова життєдіяльності людини, тому в нашій громаді затверджена і вже кілька років поспіль діє відповідна програма, спрямована на поліпшення забезпечення водою жителів селища та сіл. Завершення будівництва водних споруд у Дмитрівці та Покровському – лише невеличка частина проблеми, що на сьогодні вирішена.

   Відкритою поки що залишається тема води у багатьох селах та самому селищі. Зокрема у ці дні працівники «Полтававодоканалу» (підприємства, що обслуговує більшість шишачан) проводять будівельно-монтажні роботи по вулиці Каришина. Жителі цієї частини Шишаків та вулиці Івана Сірка нарікали на безкінечні проблеми з водозабезпеченням. Навесні з бюджету селищної ради були спрямовані кошти «Полтававодоканалу» з метою співфінансування реконструкції водогону на цих ділянках. Неодноразово проведені зустрічі за участю селищного голови Олександра Тутки, представників полтавського комунального підприємства та мешканців згаданих вулиць, аби знайти компромісне вирішення проблеми. Останні перемовини відбулися цими днями. Суперечливим залишається питання щодо дольової участі самих жителів у капітальному ремонті водогонів. Вони вважають, що «Полтававодоканал» прагне перекласти на їхні плечі частину власної ноші. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь