A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Колектив будинку дитячої та юнацької творчості Шишацької селищної ради зустрічав колег з різних куточків Полтавщини

Дата: 28.11.2019 15:22
Кількість переглядів: 1574

   З’їхалися гості з нагоди проведення на базі закладу обласного семінару-практикуму «Співпраця громади, освіти і місцевих органів влади у розвитку позашкільної освіти». Ініціатори ділової зустрічі – Департамент освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації та Полтавський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти ім. М.В. Остроградського.

   Методисти, науковці та педагоги закладів позашкільної освіти вивчали досвід Шишацького будинку дитячої та юнацької творчості щодо співпраці з іншими закладами громади та місцевими органами влади.

   На початку делегація відвідала власне приміщення БДЮТу, що розташоване в центрі Шишаків, познайомилася з його працівниками. А далі учасники семінару-практикуму перемістилися до опорного закладу селищної ради – Шишацької спеціалізованої школи ім. В.І. Вернадського.

   Перед пленарним засіданням заходу гостей привітали заступник селищного голови Тетяна Цимбалюк та начальник відділу освіти Шишацької селищної ради Наталія Караваєва. Вони відзначили, що заклад позашкілля в нашій громаді – як частина освітньо-культурного простору – важливий і затребуваний. Зберегти напрацювання талановитого колективу, відданого своїй справі, не тільки підтримати функціонування закладу, але й бачити його перспективу у реформі освітньої галузі, місце у загальному плані розвитку громади – це завдання влади. Для цього, насамперед, треба поліпшувати матеріально-технічну базу будинку дитячої та юнацької творчості, популяризувати його діяльність, розширювати коло послуг. Керівник відділу освіти ознайомила гостей із загальною інформацією щодо Шишацької об’єднаної територіальної громади (адже частина з них завітала до нас уперше), розповіла про проблематику та досягнення галузі освіти.

   Засідання семінару-практикуму відкрила методист центру методології  та методики формування цінностей Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Ольга Красницька. Вона поділилася напрацюваннями щодо взаємодії закладів вищої освіти, органів влади та позашкілля у затвердженні навчальних програм з позашкільної освіти. 

   Про розвиток системи позашкільної освіти в Шишацькій ОТГ доповідала завідувач методичним кабінетом відділу освіти селищної ради Руслана Шарон. А сам заклад позашкілля – Шишацький будинок дитячої та юнацької творчості – презентувала його директор Людмила Говорун.

   Співдоповідачами теми виступили директор Шишацького краєзнавчого музею Наталія Прасольченко та головний спеціаліст відділу культури і туризму Шишацької селищної ради Лілія Островерха. Вони наголосили на тісній співпраці їхніх структур із закладом позашкілля. Жоден захід, що відбувається в ОТГ, не обходиться без участі колективу БДЮТу. Виставки робіт керівників гуртків неодноразово прикрашали і музейні кімнати, і культурно-мистецькі свята в усі пори року. Така взаємодія галузей виконує кілька завдань одночасно і сприяє культурно-освітньому розвитку громади.

   Завершила теоретичну частину заходу координатор волонтерів Шишаччини, громадська активістка Антоніна Омеляненко. Вона подякувала працівникам Шишацького будинку дитячої та юнацької творчості, учням закладу за подарунки, які вони власноруч готують захисникам України, що тримають рубіж оборони на сході держави. Такі моменти – це не просто підтримка воїнів, не просто уроки творчості для дітей, але й їхнє патріотичне виховання.

   Практичну частину семінару презентував керівник гуртків Шишацького БДЮТу Михайло Чумак. Разом з учнями Шишацького, Михайликівського та Великоперевізького загальноосвітніх закладів він організував для гостей віртуальну екскурсію туристично-екскурсійним маршрутом «Краєзнавство Шишаччини». Колеги Михайла Федоровича Людмила Іванюк, Катерина Лисиця та Оксана Рубанова провели майстер-класи з виготовлення оберегу з природного матеріалу, панно в техніках «Айрісфордінг» та «Кінусайга».

   Завершився семінар-практикум екскурсією до національного музею-заповідника М.В. Гоголя. Там учасники підбили підсумки заходу та ознайомилися з частиною культурної спадщини нашого краю зокрема й усього світу загалом.

 

ПРОТЯГОМ минулого навчального року вихованці та педагогічні працівники Шишацького будинку дитячої та юнацької творчості примножили здобутки позашкільного закладу.

Зокрема, Поліну ІВАНЮК, вихованку гуртка «Народна творчість», нагороджено дипломом гран-прі обласного етапу та дипломом ІІ ступеня Всеукраїнської виставки-конкурсу декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва «Знай і люби свій рідний край» серед вихованців позашкільних навчальних закладів;

Людмилу ІВАНЮК, керівника гуртків художньо-естетичного напряму, - дипломом ІІ ступеня обласного конкурсу мініатюр серед педагогів декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва позашкільних навчальних закладів;

Марію КОШЛЯКОВУ, вихованку гуртка «Декоративно-ужиткове мистецтво», - дипломом ІІ ступеня обласного етапу Всеукраїнської виставки-конкурсу декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва «Знай і люби свій рідний край» серед вихованців позашкільних навчальних закладів;

Володимира КОРСУНА, вихованця гуртка «Юні дослідники», - дипломом ІІ ступеня обласного етапу Всеукраїнської виставки-конкурсу декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва «Знай і люби свій рідний край» серед вихованців позашкільних навчальних закладів;

Даніїла ГРАЧА, вихованця гуртка «Гончарик», - грамотою за досягнуті успіхи в конкурсі образотворчого мистецтва «Барвисте перевесло»;

Вероніку ПОПЕНКО, вихованку гуртка «Орігамі», - грамотою за творчий підхід та участь в обласному конкурсі серед дітей дошкільного та молодшого шкільного віку на краще родинне дерево «Нашому роду нема переводу».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь