A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю

Дата: 29.11.2019 11:34
Кількість переглядів: 255

Фото без опису

   На початку зими вся світова спільнота відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю, вшановує людей з обмеженими фізичними можливостями, аби вкотре нагадати суспільству, що саме ця категорія громадян першочергово потребує всебічної уваги. Цей день є гарною нагодою проаналізувати досягнення та визначитися з подальшими кроками в напрямі формування гідних умов життя осіб з інвалідністю, щоб ніхто не почувався забутим чи полишеним наодинці зі своїми проблемами.

   Для Диканського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області (далі – Диканське відділення) це ще одна нагода наголосити на важливості захисту прав людей з обмеженими фізичними можливостями. Адже відновлення здоров'я й працездатності осіб, потерпілих від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, проведення їх соціальної й медичної реабілітації посідають важливе місце в його діяльності.

   Одним із основних напрямів роботи Диканського відділення є надання медичних і соціальних послуг застрахованим особам та потерпілим на виробництві, на що за 10 місяців 2019 року було використано 561,13 тис. гривень. 19 застрахованих осіб пройшли реабілітаційне лікування в санаторно-курортних закладах після перенесених захворювань і травм. Окрім того, у санаторно-курортних закладах було оздоровлено 8 осіб з інвалідністю.

   У поточному році на лікування 8 потерпілих на виробництві було витрачено 186,26 тис. грн, середня вартість лікування одного потерпілого склала 23,282 тис. гривень.

Станом на 01 листопада 2019 року 9 потерпілих Зіньківського, Диканського, Котелевського та Шишацького районів було забезпечено технічними та іншими засобами реабілітації (ортопедичним взуттям тощо) на загальну суму 82,167 тис. грн, у т.ч. одну особу з інвалідністю забезпечено протезом гомілки на суму 31,565 тис. гривень.

   За рахунок коштів Фонду протягом 2019 року спеціальний медичний догляд отримує одна особа з інвалідністю І групи, 6 особам з інвалідністю оплачується постійний сторонній догляд, 4 особам з інвалідністю проводяться виплати на побутове обслуговування, 9 особам з інвалідністю, яким видано автомобілі, виплачується компенсація на бензин.

   Із нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю фахівці Диканського    відділення бажають всім особам з обмеженими фізичними можливостями витримки, мужності, оптимізму, віри в майбутнє, щастя й достатку.

 

Начальник Диканського відділення

управління виконавчої дирекції Фонду

соціального страхування України у

Полтавській області Г.М. Вінтоняк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь