A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 13.12.2019 10:33
Кількість переглядів: 994

Фото без опису    30 листопада 1986 року було закінчено будівництво саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком, а 14 грудня газета «Правда» надрукувала повідомлення про те, що держкомісією прийнятий в експлуатацію комплекс захисних споруд.

   Ще у 1994 році громадські організації чорнобильців пропонували відзначати цей день як День ліквідатора. І хоча офіційного рішення довелося чекати аж до осені 2006 року, для учасників ліквідації ця дата назавжди стала символом їхньої перемоги над, здавалося б, непереможним злом.

   Цього дня вшановують тих, хто за сім місяців спроектував і збудував укриття на Чорнобильській атомній електростанції, виконував різні небезпечні роботи, готував і здійснював післяаварійний запуск блоків АЕС. Тих, хто за порятунок людства віддав власне здоров’я і життя.

   У нашій громаді проживає 151 людина, яка має безпосереднє відношення до Чорнобильської катастрофи. Зокрема – 51 учасник ліквідації її наслідків. Діє відповідна програма підтримки цієї вразливої категорії наших земляків. Матеріальну допомогу до 26 квітня - Дня трагедії на ЧАЕС - отримують всі чорнобильці, а безпосередні ліквідатори – й до 14 грудня. Цього року сума виплат становила 85 тисяч гривень. Крім цього, 120 тисяч гривень спрямовано на оздоровлення дітей. Також запропоновано людям, котрі мають статус чорнобильця, - різні засоби з відновлення та поліпшення здоров’я у Центрі надання соціальних послуг Шишацької селищної ради.

   Напередодні 14 грудня біля пам’ятного знака ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відбувся традиційний мітинг з покладанням квітів та вшануванням пам’яті тих, кого трагедія несправедливо й передчасно вирвала з життя.

   Учасникам ліквідації наслідків аварії, їхнім родинам, усім категоріям чорнобильців зичимо міцного здоров’я, миру й благополуччя, підтримки й гідної шани за життєвий подвиг!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь