A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Здоров'я ветерану ще на багато Перемог!

Дата: 08.05.2020 09:51
Кількість переглядів: 786

Фото без опису   ЦЬОГО РОКУ урочисті заходи до пам’ятних дат скасовані. Однак напередодні селищний голова Олександр Тутка, начальник Відділу соціального забезпечення Наталія Завалідер та директор Центру надання соціальних послуг Світлана Васильченко, старости у своїх округах відвідали родини ветеранів, привітали їх з Днем перемоги, вручили квіти і подарунки, поспілкувалися про минуле і сьогодення.

   Ветеранів, котрі брали безпосередню участь у бойових діях на фронтах Другої світової війни, в нашій громаді (та й загалом у Шишацькому районі) – двоє. Це сагайдачани Микола Терентійович Андрійко і Олена Петрівна Корольова.

   Відвідали керівники селищної ради і ветеранів Ганну Данилівну Піхоту з Пришиба, Павла Євтихійовича Пониська з Баранівки, шишачан Олександру Тимофіївну Редько, Віру Іванівну Пономарьову, Інну Іванівну Євдокимову, Леоніда Станіславовича Ястремського та Марію Миколаївну Тутку.

   Як завжди, у строю й на воротях своєї затишної садиби у мальовничій, але вже малозаселеній Кирпотівці вітав делегацію з Шишаків фронтовик Микола Терентійович Андрійко, який дев’ятого травня відзначає свій 94-й рік народження. Але попри вік (і дай Бог, щоб так було й надалі), він особисто зустрічає гостей, запрошує до садиби і категорично не сприймає відмову заходити (адже карантин), цікаво й по суті веде неспішний діалог.

   Тільки цього разу говіркий і життєлюбний чоловік частенько зупиняв свою мову, ковтаючи комок, що підступав до горла. Практично всі, з  ким він воював, з ким торував нелегкі стежини трудових буднів, вже залишили його наодинці з собою, зі своїми думками і спогадами.

- До наступної зустрічі, Миколо Терентійовичу! – звучить на завершення розмови.

- До наступної Перемоги? - уточнює фронтовик. – Це для мене дуже довго...

Не довго, ветеране! Тримайтеся, живіть! Ви – наш зв’язок поколінь, подій і епох. Здоров’я Вам ще на багато Перемог!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь