A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Карантин і місцеві бюджети

Дата: 04.06.2020 15:10
Кількість переглядів: 442

   За даними Державної казначейської служби України, протягом січня-квітня 2020 року до місцевих бюджетів України з урахуванням трансфертів надійшло 145,6 млрд грн (на 37,3 млрд грн або на 20,4% менше, ніж за січень-квітень 2019 року).

  Основною причиною змін є зменшення надходжень трансфертів до загального фонду місцевих бюджетів. Так, у 2020 році з місцевих бюджетів не здійснюються окремі видатки, пов’язані з реалізацією державних програм соціального захисту. 

   Крім цього, у січні-квітні 2019 року місцеві бюджети отримували з державного бюджету субвенцію на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій в обсязі 1 млрд грн, тоді як у поточному році ця субвенція до місцевих бюджетів ще не надходила.

     У порівнянні з аналогічним періодом 2019 року, номінальне зростання надходжень місцевих бюджетів склало 2,9 млрд грн або +3,4%. Для порівняння, приріст доходів за січень-квітень 2019 року відносно 2018 року становив 21,5% (+14,9 млрд грн). Також слід зазначити, що за січень-березень 2020 року приріст доходів до січня-березня 2019 року становив 11,9%. Тобто фіксується суттєве падіння приросту доходів місцевих бюджетів внаслідок запроваджених карантинних заходів.

   Бюджет Шишацької селищної ради за перший квартал 2020 року виконано на 104,4 відсотка.

   Однак у березні-квітні цей показник похитнувся, оскільки спрацювали законодавчі зміни, що стосуються земельного податку та податку на об'єкти нежитлової  нерухомості. Держава у березні звільнила платників податків від сплати, а в інші місяці карантину - відстрочила їм сплату цих податків, що надходять саме до місцевого бюджету. Відтак на 1 травня виконання селищного бюджету становило 99,4 відсотка (мінус 221, 2 тисячі гривень запланованих надходжень); на 1 червня  - 96,6 відсотка (мінус 1582,4 тисячі гривень).

За інформацією decentralization.gov.ua

  1.  

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь