A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Гоголівці втілили в життя свою родинну мрію

Дата: 27.08.2020 15:28
Кількість переглядів: 722

Фото без опису   І це лише початок, стверджує головний ідейний натхненник та організатор проєкту Наталія Слізко.

   Як уже повідомлялося, жителі Гоголівського старостинського округу минулого року  стали переможцями обласного конкурсу «Бюджет участі» з проєктом  «Родинне місце моєї мрії». А цього понеділка, на День незалежності України, презентували вже реалізований задум – місце відпочинку на березі гоголівського ставка з бесідками, лавами, гойдалками та іншими атрибутами культурного відпочинку. Загальна вартість облаштування зони дозвілля – 150 тисяч гривень. Половина коштів – з бюджету Шишацької об’єднаної територіальної громади, інша – з обласного бюджету.

   Враженнями від старту і до фінішу проекту ділиться його автор Наталія Слізко:

- Мене надихнули чужі успіхи. Побачила, що знайомі мені люди беруть участь у різних проєктах, аби залучити кошти на розвиток рідних сіл, – і у них це виходить! То чому у нас не може вийти?

   Для проєкту обрала саме створення зони відпочинку за межами села, на березі ставка, де у нас зазвичай відбувається свято Івана Купала. Щоб люди, відпочиваючи, і насолоджувалися природою, і не заважали іншим. Задум такий – щоб це місце об’єднувало родину, щоб тут збиралися діти з батьками, дідусі й бабусі з онуками, родичі з усіх усюд. Щоб це місце символізувало нашу маленьку батьківщину, яку багато хто за різних життєвих обставин залишив, але до якої наче магнітом тягне-притягує серце і думки…

   Тож дозріла ідея – взялися до справи. В оформленні проєкту документально і упродовж усієї реалізації задуму нас підтримував керівник інвестиційного відділу Шишацької громади Роман Клочко. Але заповнити заявку, розписати все по пунктах – то ще квіточки. Ягідки – це збір голосів за нього. Доводилося переконувати людей, що це недаремно витрачений час, що все буде так, як ми того забажаємо. Нервів пішло чимало. Агітувала не тільки я, але й друзі, і друзі друзів, і так далі. Земляки повірили – і ми перемогли.

   Перемога розпочалася з праці. Адже треба було підготувати місце для нашої мрії. А там стояли страшенні бур’яни і зарості. Допомогла техніка комунального підприємства нашої громади і агрофірми імені Довженка. Трудилися всі – і колектив музею-заповідника, і небайдужі односельці – Світлана Каюн, Віталій Каюн, Микола Рябчун, Олексій Положенець, Іван Данілко, Павло Дзюба, Віталій Демченко, Василь Плішенець…

  І уся ця робота – без сумніву, була варта результату. Після завершення проєкту і символічного відкриття «Родинного місця моєї мрії» ми отримали такий заряд позитиву, таке натхнення розвивати рідний край і далі!.. Гадаю, тепер і люди переконалися: є бажання – усе можливо.

   У День незалежності Гоголеве відвідав селищний голова Олександр Тутка. Він привітав жителів Гоголівського старостинського округу з подвійним святом -  і державним, і власне їхнім, родинним – з мрією, яка стала життям. Олександр Іванович відзначив, що головне в подібних проєктах – це навіть не залучені кошти (хоча це також суттєво для бюджету громади), не масштаб ідеї (адже вона може бути зовсім незначною), а усвідомлення людьми власних можливостей, розкриття їхнього потенціалу – і творчого, й організаторського, і керівного, і виконавчого… І тільки коли люди об’єднуються навколо певної ідеї для свого розвитку – вони стають рушійною силою і досягають успіху.

   А в нашій громаді завжди готові підтримувати тих, хто прагне успіху не на словах, а вкладаючи у це бажання, розум, працю.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь