A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

13 лютого Сагайдак разом з усією ОТГ святкував Масляну!

Дата: 15.02.2018 16:03
Кількість переглядів: 517

   Традиція відзначати проводи зими і зустрічати весну сягає своїм корінням в далеке язичницьке минуле українського народу. Саме в дохристиянські часи з'явилося свято Масляної. Символом свята є опудало з соломи, обряджене в жіночий одяг, з яким разом веселилися, а потім ховали або спалювали на вогнищі разом з млинцем.

   Млинці є основним пригощанням і символом Масниці. Їх печуть щодня з понеділка, але особливо багато з четверга по неділю.

   По справжньому родинним та теплим було свято Масляної у Сагайдаку.

   На нього всіх присутніх закликали Матвієнко Сергій та Кутовий Максим. На святковому заході звучали пісні, не обійшлося і без гуморесок, конкурсів. На сцені виступали жіночий ансамбль «Любисток», народний фольклорний ансамбль «Надвечір?я», Народний аматорський колектив «Дівчата» (смт. Шишаки), Алла Петрова (Шафранівка), солісти - Ірина Хатько, Галина Моцар, Ніна Кругляк, Інна Свічкар, Людмила Мироненко.

  Вдячні пошановувачі свята мали змогу зустріти сонце-Ярило, яке вміло представила Олена Герасименко, матінку-Зиму в образі Ніни Кругляк та бабу-Віхолу, яку майстерно зіграла Валентина Голуб.

   Господарі свята частували гостей варениками, млинцями та гарячим чаєм. У великому хороводному колі, разом з Весною, під тематичну музику попрощалися з зимою.

   З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав староста Сагайдацького старостинського округу Карпенко Лідія Григорівна від себе особисто, від імені голови Шишацької ОТГ Тутки О.І. та начальника відділу культури і туризму селищної ради Титаренко Л.П. привітала та нагородила грамотами та подарунками воїнів-інтернаціоналістів Маруняка Сергія Михайловича, Криворучка Артура Володимировича та Копицю Олександра Володимировича.

   Родзинкою заходу стало проведення обряду спалення опудала Зими з рук місцевого аматора Олександра Гетала, що завжди символізувало закінчення свята, початок Великого посту та настання Весни, яку представила чарівна Юлія Біліченко.

   Неперевершеними ведучими свята були Ірина Осіпенко та Людмила Герасименко.

  Святкування відбулося за підтримки селищного голови Тутки О.І,  очільника культури ОТГ Титаренко Л.П., старости Сагайдацького старостинського округу Карпенко Л.Г, директора Сагайдацького СБК Осіпенко І.М., Фермерського господарства «Ромашка», «ПП Сергій Біліченко», Фермерського об?єднання «Росток», «ПП Глібовецька».

  Щирими оплесками Сагайдачани та гості свята дякували господарям заходу за гарний настрій, неперевершені емоції та смаколики з нагоди відзначення Масляної-2018!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь