A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

ПРО ЗОВНІШНЄ НЕЗАЛЕЖНЕ ОЦІНЮВАННЯ У 2017 РОЦІ

Дата: 19.04.2017 16:19
Кількість переглядів: 758

   У 2017 році для вступу до вищого навчального закладу (ВНЗ) учасники подають сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) 2016 року та 2017 року. Кожен зареєстрований учасник ЗНО-2017 має право скласти тести не більш як із чотирьох навчальних предметів.

ПЕРШІ ПІДСУМКИ РЕЄСТРАЦІЇ НА ЗНО-2017

   У Полтавській області в 2017 році на ЗНО зареєструвалось 8 798 учасників (у 2016 році – 9,9 тис. учасників), з них: 6 809 – випускники ЗНЗ (у 2016 році – 7,0 тис. випускники ЗНЗ), 523 –  учні/студенти професійно-технічних та вищих навчальних закладів, 1 465 - випускників минулих років.

   У 2017 році учасники ЗНО традиційно обирали у переважній більшості 3 або 4 предмети для тестування.

   За підсумками реєстрації на ЗНО-2017 (з-поміж двох обов’язкових предметів ДПА) 70% випускників загальноосвітніх навчальних закладів поточного року надали перевагу історії України як предмету ДПА.

   Випускники ЗНЗ поточного року навчання по-різному визначилися з пріоритетами в обираності предметів ЗНО як ДПА, а саме: після української мови і літератури, історії України, математики, у Полтавській області 3 предметом обирали біологію (31 % відповідно).

   Під час реєстрації учасники могли обрати мову складання тесту: 98,7 % обрали українську мову, 1,3 % – замовили переклад російською (це, як правило, тестування з географії – 1,8% фізики – 1,7%, математики – 1,4%, біології – 1,2%, хімії – 1%  відповідно).

   В області зареєструвалися 13 учасників з особливими освітніми потребами, які потребують створення у пунктах проведення ЗНО: 5 – глухі та особи з порушенням слуху (присутність перекладача жестової мови; використання слухового апарата, імпланта); 1 особа з порушенням зору; 2 особи з порушенням опорно-рухового апарату та особи, які одужують після травм (стіл, придатний для письма на інвалідному візку; аудиторія, що розташована на першому поверсі); 5 осіб, які потребують періодичного здійснення індивідуальних медичних процедуріз забезпечення життєдіяльності людини та/або контролю за її станом.

ОРГАНІЗАЦІЯ ЗНО-2017 У ПОЛТАВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

   Харківським РЦОЯО спільно з Департаментом освіти і науки Полтавської ОДА визначено 6 округів для проведення ЗНО у містах  Полтава, Кременчук, Лубни, Миргород, Гадяч, Карлівка. Для проведення ЗНО буде організовано роботу 46 пунктів, з них: 12 - на базі ВНЗ, 34 – у загальноосвітніх навчальних закладах.

   Харківським РЦОЯО спільно з Департаментом  освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації та Полтавським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти проведено роботу щодо добору, навчання та залучення педагогічних, науково-педагогічних працівників до роботи на пунктах проведення ЗНО. Усього в 2017 році планується залучити до роботи у пунктах проведення понад 2,0 тис. педагогічних працівників області.

   На інформаційній сторінці учасника ЗНО на сайті Українського центру оцінювання якості освіти з 28 квітня 2017 року будуть розміщені запрошення-перепустки з інформацію про місце та час проведення зовнішнього оцінювання. Запрошення потрібно роздрукувати самостійно.

   В день проведення ЗНО до пункту проведення ЗНО необхідно прибути із Сертифікатом, паспортом або іншим документом (серія та номер якого зазначені в Сертифікаті) та запрошенням-перепусткою. Допуск учасників до пункту проведення ЗНО триває з 10.15 до 10.50. Щоб не запізнитися, заздалегідь ознайомтеся із маршрутами доїзду до пунктів проведення ЗНО.

 Учасники, які запізнились, до пункту проведення ЗНО не допускаються.

   Окрім документів із собою необхідно мати дві-три ручки з чорнилом чорного кольору, а також, за бажанням, маленьку пляшку з питною водою.

   До виходу з пункту проведення ЗНО учасник має надати уповноваженій особі УЦОЯО Сертифікат для проставлення відмітки про проходження ЗНО з певного предмета. Без такої відмітки результати ЗНО вважаються недійсними.

Директор – Сидоренко Олександр Леонідович, доктор соціологічних наук, професор, член-кореспондент НАПН України. Додаткова  інформація з питань ЗНО: Якушева Олена Сергіївна, спеціаліст по зв’язкам з громадськістю (057) 705 07 37, 097 83 23 496


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь