A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Проведено «круглий стіл» на тему «Організація паліативного догляду»

Дата: 27.09.2016 16:29
Кількість переглядів: 718

            27 вересня 2016року, у Територіальному центрі соціального обслуговування та надання соціальних послуг Шишацької селищної ради організовано та проведено «круглий стіл» на тему «Організація паліативного догляду згідно Державного стандарту у відділеннях територіального центру та закладах охорони здоров’я», в якому взяли участь директор Територіального центру Васильченко Світлана Анатоліївна, завідувач відділення денного перебування Шона Світлана Миколаївна, завідувач відділення соціальної  допомоги вдома Кривошапка Лариса Григорівна, головний лікар Шишацької центральної районної лікарні  Хорольська Маргарита Миколаївна.

         Під час засідання «круглого столу»  обговорено питання щодо сучасного стану надання паліативної допомоги дорослому населенню, представлено міжнародний досвід у цій сфері та окреслено перспективи розвитку паліативної допомоги в Україні. Заслухано тематичні доповіді присвячені питанням сучасного стану та перспектив організації паліативної допомоги людям літнього віку в Україні,  загального стану надання соціально-медичних послуг невиліковно хворим і стандартів надання паліативної допомоги, формування політики держави та громадськості щодо становлення і розвитку системи  паліативної допомоги в країні.

     Учасники «круглого столу» констатували, що в Україні впродовж останніх десятиліть постійно зростає потреба у паліативній допомозі через швидке постаріння населення та високі рівні онкологічної захворюваності, хронічні неінфекційні захворювання, захворювання на ВІЛ-інфекцію/СНІД, туберкульоз, вірусні гепатити та інші захворювання, що характеризуються тяжкими ускладненнями та розвитком невиліковних станів.

          Засідання пройшло у формі жвавої дискусії, учасники обмінювалися досвідом роботи, ділилися досягненнями, обговорювали питання які їх хвилюють. Також учасники «круглого столу» акцентували увагу на  покращення просвітницької роботи та  інформування населення про свою діяльність через ЗМІ та на Веб-сайт Шишацької селищної ради. Прозвучало чимало думок і пропозицій націлених на досягнення хорошого результату в подальшій роботі. Загалом внесено ряд важливих питань для покращення результативності співпраці.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь