ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Ситуація з COVID-19. Триває вакцинація. Школи - на дистанційному навчанні

Дата: 02.04.2021 14:18
Кількість переглядів: 676

Фото без опису   З минулої суботи у Центрі первинної медико-санітарної допомоги розпочато вакцинацію від COVID-19. Першими, як і передбачалося, щеплюються медичні працівники та жителі Шишаччини віком 80 плюс.  Менш ніж за тиждень на Шишаччині провакциновано 70 людей. Щеплення проводять вакциною Covishield - AstraZeneca/Oxford. Розробник – британсько-шведська компанія AstraZeneca у співпраці з Оксфордським університетом, виробник –Індія.

   Попередньо усі, хто погоджується на вакцинацію, підписують бланк "Інформованої згоди…" на проведення щеплення. За три місяці ці люди повинні пройти повторну вакцинацію.

   Наразі ніяких ускладнень після щеплень не зафіксовано. Можливе тимчасове погіршення самопочуття як при будь-якій іншій вакцинації: почервоніння, біль, набряк у місці ін'єкції; лихоманка, загальна слабкість, незначне підвищення температури тіла; головний біль, біль у м'язах чи суглобах тощо. Протипоказання щодо щеплення – гіперчутливість до компонентів вакцини, гостре захворювання.

   Щодо загальної ситуації по коронавірусу медики повідомляють, що вона залишається напруженою. Нині в активній стадії захворювання, під наглядом сімейних лікарів, перебувають 78 жителів Шишаччини. У Шишацькій лікарні планового лікування стаціонарно отримують медичну допомогу 19 пацієнтів у провізорному відділенні та п'ятеро - в реанімації. Усі - з діагнозом пневмонія, більшість – з підтвердженим COVID.

   Зважаючи на обставини, після нетривалих канікул, у школах громади продовжено дистанційне навчання до 10 квітня включно.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь