A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Стартувало онлайн-голосування за проєкти «Громада своїми руками» у конкурсі мінігрантів від ДТЕК

Дата: 09.06.2021 13:45
Кількість переглядів: 638

Фото без опису

7 червня розпочалося онлайн-голосування за проєкти конкурсу грантів ДТЕК «Громада своїми руками». До 20 червня кожен житель може віддати свій голос за обраний проєкт. Заявки мешканців Шишацької громади можна переглянути за посиланням https://spp-dtek.com.ua/golosovanie/?territory=357

«Громада своїми руками» — це конкурс грантів від ДТЕК для благоустрою та розвитку співпраці між мешканцями, бізнесом й адміністраціями на місцях. Він покликаний активізувати місцевих жителів для поліпшення соціальної інфраструктури. У кожного була можливість подати заявку на реалізацію проєкту для благоустрою громади, після чого конкурсна комісія визначить проєкти-переможці, яким буде надано фінансування. Сума одного гранту може досягати 80 тис. грн.

— Громада дуже задоволена співпрацею з компанією ДТЕК Нафтогаз. Адже виділити кошти й допомогти це, звичайно, добре, але дати можливість людям проявити ініціативу та втілити свою мрію в життя — це набагато більше. Наша головна задача тепер все це реалізувати, щоб мешканці зрозуміли, що можуть впливати на процеси благоустрою, гармонійного розвитку нашої громади, — зазначає голова Шишацької ТГ Олександр Тутка.

Мешканці Шишацької громади подали 10 заявок. 

1.    «Енергозберігаючі технології при облаштуванні парку відпочинку у селищі Шишаки» — заміна старих ламп енергозберігаючими у парку дозвілля у центрі Шишак біля будинку культури та краєзнавчого музею. Автор — Лілія Островерха.

2.    «Відновлення громадських криниць» — очищення від замулення, дезінфекція та приведення до належного естетичного вигляду двох природніх питних джерел на території селища Шишаки. Автор — Наталія Петренко.

3.    «Освіта майбутнього» — придбання та встановлення інтерактивних дошок, проєкторів, камер у класах Воскобійницької ЗОШ. Автор — Наталія Силка.

4.    «Спорт для всіх» — придбання для учнів Воскобійницької ЗОШ тенісних столу, форми, ракеток і м'ячиків, м’ячів для волейболу, баскетболу, футболу, футзалу, ігрової форми та екіпіровки для футболу. Автор — Оксана Бехов.

5.    «Спортивна молодь — сильна громада» — оновлення матеріально-технічної бази Шишацької дитячо-юнацької спортивної школи для результативного тренування спортсменів. Автор — Ігор Попадич.

6.    «PLAYGROUND» — придбання семи тренажерів для занять спортом для різних вікових груп дітей Воскобійницької ЗОШ. Автор — Олена Батьковська.

7.    «Здорові діти — здорове село» — дитячий ігровий майданчик» — встановлення дитячого спортивного майданчика у с. Носи Воскобійницького старостинського округу. Автор — Марія Гузема.

8.    «Мале село — частинка України» — озеленення території центру села Носи. Планується висадити по периметру території вічнозелених 40 кущів туї, які з часом замінять паркан, встановити дві лавочки,  гойдалку-колиску та камеру відеоспостереження. Автор — Марія Гузема.

9.    «Інтерактивні комп'ютерні технології» — придбання інтерактивних дошок з короткофокусними проєкторами для Воскобійницької ЗОШ. Автор — Валентина Лубенець.

10.  «Здорова дитина — здорова нація» — закупівля волейбольної та баскетбольної форми для гравців Воскобійницької ЗОШ. Автор — Михайло Батьковський.

Кожен має можливість з одного пристрою (телефон, планшет) проголосувати за улюблений проєкт лише один раз. Натомість з того ж самого пристрою можна обрати відразу декілька проєктів та віддати за них свої голоси. 

Цьогоріч особливий акцент у проєкті приділено аспекту створення безбар’єрного середовища, інклюзивності в широкому сенсі. Це передбачає розвиток доступної соціально-орієнтованої інфраструктури для людей з інвалідністю та соціально незахищених верств населення.

Всього ДТЕК Нафтогаз отримав понад 50 заявок на участь у конкурсі від громад на територіях присутності.

ДТЕК як соціально відповідальний бізнес, зацікавлений у сталому розвитку територій, підтримує проєкти, спрямовані на підвищення конкурентоспроможності регіонів, якості життя в містах і населених пунктах. Проєкт «Громада своїми руками» об’єднує людей довкола ідеї покращення їхніх міст і сіл. 2021 року понад 8000 людей стали членами ініціативних груп, які розробили і подали заявки на участь у конкурсі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь